Jump to content

Veszprémi siker, köze a csoportelsőség

2014. 11. 29. 21:38

A Bajnokok Ligája 7. fordulójában az MKB-MVM Veszprém sima, 38-31-es győzelmet aratott a Chehovskie Medvedi ellen, hazai pályán. Győzelmének köszönhetően a bakonyiak hatalmas lépést tettek a csoportelsőségért.

Az idei évben már összefutott a két alakulat a Bajnokok Ligája sorozatában, akkor Oroszországban 37-32-re nyert a magyar csapat, így a papírforma alapján jóval esélyesebbek voltak a veszprémiek.

Az első félidő játékképe viszont nem ezt mutatta. Az ismét Nagy László nélkül felálló magyar bajnok jól játszott támadásban, de a védekezés közel sem olyan volt, mint amilyet az idei év alapján elvárhattunk volna. Minden veszprémi gólra jött válasz, és folyamatosan kapaszkodott az életben maradásért küzdő Medvedi. A játékrész során a legnagyobb különbség kettő volt a két csapat között, a félidőre pedig csupán 17-16-os vezetéssel vonulhatott a Veszprém.

A második félidő elején még partiban volt az orosz bajnok, de a 40. percben kezdett ellépni a Veszprém Zeitz vezérletével, az állás ekkor 25-21 volt. Innentől kezdve magabiztosan tartotta a 4-5 gólos különbséget az MKB. Margucs, Ilics és Zeitz különösen jól játszottak, a második félidőben pedig a Veszprém védekezése is feljavult, aminek köszönhetően több gyorsindulása is eredményes volt a magyar bajnoknak, így a magyar előny behozhatatlanná vált a hajrára.

Végül 38-31-es győzelmet aratott az MKB-MVM Veszprém, így újabb lépést tett a csoportelsőség megszerzése felé. Legközelebb december 6-án lépnek pályára a Rhein-Neckar Löwen otthonában, ami az idei sorozat eddigi legkeményebb tesztjének ígérkezik a bakonyiak számára.

Kézilabda Bajnokok Ligája, C csoport, 7. forduló:

MKB-MVM Veszprém - Csehovszkije Medvegyi (orosz) 38-31 (17-16)

hazai góldobók: Marguc 9, Zeitz 8, Ilic 6, Lékai 5, Sulic 3, Nilsson 2, Iváncsik 2, Terzic 1, Gulyás 1, Ruesga 1