Jump to content

NB 1: Nyert a Vidi, az MTK, és az Újpest is

2014. 11. 29. 17:42

Három nagycsapat lehetett boldog a 16. forduló szombati játéknapjának első felét követően. Az Újpest egy olyan mérkőzésen győzte le a Haladást, ahol háromszor annyi kiállítás volt, mint gól. A Videoton simán ütötte ki a Pápát idegenben is, míg az MTK meglepetésre csak a hajrában tudott nyerni a Pécs ellen.

Újpest - Haladás 1-0
A két csapat közül az Újpest kevés gólt kapott idén, a Haladás pedig október 5-e óta gólképtelen. A mérkőzés hozta is a várt forgatókönyvet. Az első játékrészben a Hali kissé talán szervezettebben játszott, mint az elmúlt hetekben, és a játék képe sem volt rossz, egész jó volt az iram, de óriási helyzeteket nem láthattunk. A második félidőben aztán vagy a Haladás fáradt el, vagy az Újpest kapcsolt rá, de érezhető volt, hogy a lilák egyre jobban igényt tartanak a 3 pontra. A vezető (és később kiderült, egyetlen) gólt egy furcsa jelenetet követően érte el az Újpest. Rózsa egy beadást úgy tűnt, hogy simán megfog, azonban ahogy ráesett Ojóra, a labda kicsúszott a kezei közül, pont Sztaniszavljevics elé, aki beemelte a labdát az üres kapuba. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Zsirai, Jagodics, és Bardhi is a kiállítás sorsára jutott a második félidőben, mindannyian második sárga után.

Pápa - Videoton 0-5
Hasonló volt a felállás előzetesen ezen a mérkőzésen is, hiszen a Vidi kevés gólt kap idén, a Pápa pedig alig tud a kapuba találni. Már a 9. percben vezetéshez jutottak a fehérváriak, Nikolics lőtte ki a felső sarkot. 6 perccel később aztán már kétgólos volt ő is, és a Videoton előnye is, első lövését még védte Szűcs, azonban utána megint hozzá jutott a labda, és a gólkirályjelölt ezúttal ballal kapásból volt eredményes. Már ekkor érezni lehetett, hogy a Pápa nem sok sót ehet meg a mérkőzésen, pláne, hogy még az első félidőben Gyurcsó is betalált szabadrúgásból. A második félidőben aztán tovább nyomott a Vidi, és Szűcs hibája után már az 56. percben 4-0 lett az eredmény, a rutinos kapus Stopira lövését ütötte saját kapujába. Szűcsre aztán a továbbiakban is rájárt a rúd, hiszen kiejtette Alvarez lövését, melyet Feczesin köszönt szépen, és nem hibázott.

MTK - Pécs 3-2
A vártnál jóval nehezebben tudott győzni a második helyezett MTK az edzőváltáson átesett Pécs ellen. A nyitó fordulóban Pécsen 4-0-ra nyert az MTK, és a kezdeti lendület a tabella 2. helyéig repítette a fővárosiakat, akik az egész őszt albérletben, a Bozsik Stadionban játszották, így most is. A Pécsen pedig már a harmadik vezetőedző ül nyár óta, hiszen Véber György és a megbízott Kulcsár Árpád után a vb bronzérmes játékos, Robert Jarni lett a héten az új mester. Nehezen indult a meccs a Pécsnek, hiszen Torghelle már a 4. minutumban vezetéshez juttatta Garami József tanítványait. Sokan arra számítottak, hogy ismét kiütés lesz a vége, mint az első fordulóban, ám a Pécs még az első 45 percben fordítani tudott, előbb a volt MTK játékos Frank, majd a védő Nagy József révén. A nyerőember végül Csiki lett, aki csereként állt be az MTK-ba, és a 65. percben egyenlített, majd a lefújás előtt egy bombagóllal a győzelmet is megszerezte az MTK-nak.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu, fotó: fociclub.hu)