Jump to content

Egykori Real Madrid játékos lett a Pécs edzője

2014. 11. 25. 07:24

Nem akárkit szerződtettek a PMFC kispadjára, mecsekaljai klub tegnap hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra, hogy megállapodott Robert Jarnival. A horvát válogatottal 1998-ban világbajnoki bronzrémes játékos a beszámolók szerint két és fél évre írt alá.

Robert Jarni játékosként 81-szer szerepelt a horvát válogatottban, 1986 és 2002 között pedig megfordult a Hajduk Split, a Juventus a Real Madrid és a Panathinaikos együtteseiben is. A 46 éves egykori védő edzői pályafutása során vezette a Split együttesét, majd az Istra 1961-nél és a Hajduk U-19-es csapatánál vállalt szerepet, legutóbb pedig a bosnyák FK Sarajevo kispadján ült.
"A legfontosabb az, hogy játékos pályafutásom során szerzett tapasztalataimat átadjam a csapatnak. Mentálisan és szakmailag is fel kell készíteni az együttest. Nem olyan típus vagyok, aki egy irodában szeret ücsörögni, szeretek a pályán irányítani, dolgozni. Pécsen az első néhány napban meg kell ismernem a játékosokat, ezután kezdhetünk el azon gondolkozni, hogy kiből miként lehet kihozni a maximumot" – idézte a honlap Robert Jarnit.
Jarni biztos, hogy nem fog unatkozni Pécsett, lesz munkája elég. A PMFC ugyanis 15 fordulót követően tíz ponttal, mindössze két győzelemmel az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban, tehát egyfajta megmentő szerep jut Jarninak. A szakember munkáját amúgy az eddig ideiglenes vezetőedzőként dolgozó Kulcsár Árpád, valamint Sasa Glavas segíti majd.
Edzőváltások a labdarúgó NB I 2014/2015-ös idényében:
szeptember 4.: Lombard Pápa Termál FC, Mátyus János helyett Kovács László
október 6.: Budapest Honvéd, Pietro Vierchowod helyett ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós
október 20.: Nyíregyháza Spartacus, Csábi József helyett Mátyus János
október 21.: Szombathelyi Haladás, Artner Tamás helyett Szentes Lázár
október 26.: Budapest Honvéd, az ideiglenesen kinevezett Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós helyett Csábi József
október 27.: PMFC-Matias, Véber György helyett ideiglenesen Kulcsár Árpád
október 31.: Győri ETO FC, Horváth Ferenc helyett ideiglenes ötfős stáb
november 10.: Lombard Pápa Termál FC, Kovács László helyett Lengyel Ferenc
november 24.: PMFC-Matias, Kulcsár Árpád helyett Robert Jarni

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:nso.hu)