Jump to content

NB 1: A Diósgyőr nyerte a rangadót, közeledik az MTK

2014. 11. 09. 20:42

A Diósgyőr nehezen, az MTK könnyebben tudott nyerni az NB I mai játéknapján. Előbbi legfőbb riválisát, a Nyíregyházát múlta felül, míg az MTK az utolsó helyezett haladás ellen bizonyított.

Haladás - MTK 0-3

Óriási különbség volt a két csapat között előzetesen a tabellán. Végül ezt az eredmény is igazolta, azonban a Haladás kis szerencsével pontot tudott volna szerezni a második helyezett MTK-val szemben. Ugyan a negyedik percben gólt szerzett a fővárosi csapat (Pölöskei kapufája után a kipattanót Hrepka fejelte be), ám ezután a hazaiak végigtámadták az első félidőt. Rocchinak és Gaálnak is nagy helyzete volt, mindkét alkalommal Hegedüs mentette meg a csapatát a góltól.


A félidő után aztán átvette a kezdeményezést a vendéggárda, de ez inkább mezőnyfölényben nyilvánult meg, mint helyzetekben. Gyűrték egymást a felek becsülettel, de egyre kevésbé forogtak veszélyben a kapuk. Aztán a hajrában bebiztosította győzelmét az MTK. Egy szögletet követően a Hali védők eltolódtak, Kálnoki-Kis csúsztatása így egyedül találhatta Torghellét, aki pár lépésről nem hibázott. A kegyelemdöfést pedig Bese adta meg. A Haladás így maradt az utolsó továbbra is, az MTK viszont 4 pontra megközelítette az éllovas Videotont.

Diósgyőr - Nyíregyháza 2-1

A várakozásnak megfelelően szép számmal látogattak ki nézők a keleti rangadóra, ahol meglepő mód az újonc szerzett vezetést. Nagy Zoltán az alapvonalról emelte vissza a labdát a kapu torkába, Pákolicz pedig nem hibázott. A Diósgyőr nem tudta feltörni a vendégek védelmét, dolgukat pedig az is nehezítette, hogy Bacsa megsérült.


A nagy lehetőség aztán a második félidő elején adódott. Nagy Zoltán második sárga lapja okán indulhatott zuhanyozni, a Diósgyőr pedig felpörgött. Előbb Griffiths szerezte meg idei második találatát, Balogh János tőle szokatlan mód rendkívül rosszul jött ki. Majd pedig Marjanovics köszönt be, ehhez a gólhoz az kellett, hogy megpattanjon egy vendégvédőn. Jól tartotta magát a Nyíregyháza, de végül a papírforma érvényesült, ezzel a DVTK pontazonossággal negyedik a bronzérmes pozícióban tanyázó Paks mögött.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: nb1.hu)