Jump to content

NB 1: Utolsó percben lőtt góllal nyert a Fradi

2014. 11. 07. 21:11

A párosítás hagyományaihoz méltó mérkőzésen nyert a Ferencváros a Honvéd otthonában. A találkozó 3 tizenegyest, és egy piros lapot is hozott, a győztes találat pedig a 90. minutumban esett.

Csábi József együttese letámadásos taktikával szerette volna összezavarni a Ferencvárost. A vezető gólt azonban büntetőből szerezték, véleményes szituációt követően. Ikenne-King és Lauth csatázott, a német játékos kezéhez ért a labda, azonban a kispesti légiós pedig lerántotta őt. A játékvezető mindenesetre 11-est adott, melyet Youla értékesített.

A Fradi ezután mezőnyfölénybe került, azonban a Honvéd védekezésén nem sikerült túljutniuk. Thomas Doll célja az lehetett a szünetben, hogy a felállt védelmet a széleken bontsa meg, ezért pályára is küldte Roland Lamah-t Gyömbér Gábor helyett.

Ez a változtatás be is vált, Lamah pedig igazolta Doll döntésének helyességét. Előbb Bödét, majd Lauthot találta meg egy jó beadással, a két támadó pedig teljesítette kötelességét, így a Ferencváros át is vette a vezetést.

Egészen addig, míg a Honvéd nem kapta meg második büntetőjét, melyet szintén Youla lőtt be, Dibusznak nem sikerült hárítania. Ekkor még csupán az 55. percben jártunk. Ezután is aktívabb volt a Fradi, azonban a győztes találatot megköszönhetik Alcibiadénak. Az olasz védő Bödét rántotta le a 90. percben, a mérkőzés harmadik büntetőjét pedig a csereként beállt Lamah váltotta gólra.

Ezzel a győzelemmel a Ferencváros a harmadik helyre lépett előre, akár ha ideiglenesen is. A Honvéd pedig hiába szorongatta meg komolyan a Fradit, góljait csupán büntetőből érte el, és inkább védekezett, ki kell találnia valamit Csábi Józsefnek, hogy javuljon az összkép.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: mirror.co.uk.)