Jump to content

Román-magyar: Az MLSZ fellebbez az UEFA-büntetés ellen

2014. 11. 04. 23:01

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége keddi ülésén úgy döntött, hogy fellebbez az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA ítéletével szemben a bukaresti román–magyar mérkőzés kapcsán hozott fegyelmi határozattal szemben.

 

Az UEFA fegyelmi bizottsága pénteki ülésén a soron következő Európa-bajnoki selejtezőn minimum 2500 fő befogadóképességű szektor vagy szektorok bezárására, valamint 30 ezer eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az MLSZ-t a Bukarestben történt szurkolói rendbontások és rasszista magatartás miatt.

A Román Labdarúgó-szövetség hasonló büntetést kapott: nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata és lézerfény alkalmazása miatt kapott szektorbezárásra vonatkozó fegyelmit, valamint 32 ezer eurós pénzbüntetést.

Az MLSZ közleményében az olvasható, hogy a szövetség azért fordul jogorvoslatért az UEFA illetékes bizottságához, mert megítélése szerint "az eljárás során sérült az egyenlő elbírálás elve, mivel az elkövetett cselekményeket figyelembe véve aránytalannak látszik a magyar, illetve a mérkőzést szervező román szövetség első fokon kiszabott büntetése."

A fellebbezést az MLSZ az ítélet hivatalos indokolásának kézhezvétele után, a rendelkezésre álló határidőn belül benyújtja az UEFA-hoz.

Az elnökség továbbá megállapította, hogy UEFA fegyelmi határozata nagy kockázatot jelent egy esetleges újabb szurkolói rendzavarás esetén. Ezért úgy döntött, hogy mind a hazai, mind az idegenbeli válogatott mérkőzéseken szigorítja a jegyeladás szabályait, valamint a beléptetés és a nézőtéri magatartás ellenőrzését.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:boon.hu)