Jump to content

NB 1: A Debrecen legyőzte a Videotont, nem esett gól az ETO-Újpesten

2014. 10. 19. 20:40

A Videoton elveszítette hibátlan mérlegét, rögtön egy hazai pályán elszenvedett vereséggel. A címvédő DVSC volt az első, akik meg tudták állítani a székesfehérváriakat. A forduló zárómérkőzésén pedig gólnélküli döntetlennel ért véget az Újpest győri vendégszereplése.

Videoton - Debrecen 1-2

A rangadón egyik csapat sem legerősebb összeállításában léphetett pályára. A Lokinál hiányzott Sidibe, Mészáros, és Tisza is, míg a másik oldalon Stopira helyett Fejes volt a balhátvéd, centerposzton pedig a góllövőlista vezetője, Nikolics betegség miatt maradt távol, Feczesin pótolta.

Fél óra játékot követően a vendégcsapat szerzett vezetést, Kulcsár Tamás jóvoltából. Szakály Péter ment el a baloldalon, beadását pedig Kulcsár egy kicsavart mozdulattal juttatta a hálóba, fejjel. A Videoton azonban percekkel később egyenlített, egy jobb oldali bedobást Juhász csúsztatott meg, Kovács István pedig nagy gólt lőtt.

A találkozó végig kiegyenlített játékot hozott, azonban érdekesség, hogy bár mindkét csapat hosszú kispaddal rendelkezik, a hiányzók mégis a Videotont sújtották jobban, főleg Nikolics hiánya volt szembetűnő, Feczesin kevésbé tudott veszélyt jelenteni.

A Videoton védelmének leggyengébb pontja a jobb oldali védekezés volt, a második gólt is onnan kapták, Kulcsár egy csel után a rövidbe bombázott. Ezt követően a mérkőzés leginkább arról szólt, hogy a Loki játékosai egyre-másra szabálytalankodtak, többször igen kemény belépővel, Erdős játékvezetőnek többször is sárga lapot kellett felmutatnia. Így 5 perc hosszabbításra került sor, melyben aztán Novakovic is lent maradt egyszer, szóval végül 97 percre nyúlt a csata. Melynek legvégén még Feczesinnek volt lehetősége, a debreceni védők azonban menteni tudtak.

Vereségével a Videoton előnye már csak 3 pont az MTK előtt, a Debrecen pedig zsinórban második győzelmét aratta és megkezdte a felzárkózást az élbolyhoz.

Győri ETO - Újpest 0-0

A Győrnél a válogatott szünetet megelőzően edzőkérdés volt, Horváth Ferenc maga nyújtotta be lemondását, amit végül nem fogadtak el Tarsoly Csabáék.

A hazai csapat jobban is kezdte a találkozót, ha Heris nem ment, már korán vezetést szerezhetett volna a zöld-fehér csapat. Később Rudolf, illetve Pátkai is betalálhatott volna, Balajcza azonban a helyén volt. Egy félidő alatt nem tudott kapura sem lőni az Újpest, inkább a Győrről szólt a játékrész.

A lilák a második félidőben sem voltak túl aktívak, Simon Krisztián és Suljic sem tudott veszélyt jelenteni Kocic kapujára. Horváth Ferenc érezte az esélyt, és a hajrában pályára küldte Priskint, valamint Varga Rolandot is, gólt azonban egyikük sem tudott szerezni, ahogy senki más sem a két csapatból.

Az Újpest idén már sokadik döntetlenjét szerezte, az ETO pedig ismét nem tudta győzelemre váltani helyzeteit.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: haon.hu)