Jump to content

NB I - bizakodva várja a Vidi elleni rangadót a címvédő

2014. 10. 18. 08:00

Pénteken a Dunaújváros-Haladás összecsapással kezdetét vette a labdarúgó NB I 11. fordulója amelynek slágermérkőzése természetesen a Videoton-Debrecen rangadó lesz. A házigazdák 100 százalékos mutatóval vezetik a bajnokságot, míg a címvédő meglepetésre csak a középmezőnyben tanyázik. Ennek ellenére a vendégek győzelemre hajtanak, ami nem csoda, hiszen már így is tetemes a hátrányuk a Vidivel szemben.

 

A két csapat találkozói az elmúlt években az NB I nagy rangadóivá váltak, s ez a mostani összecsapásukra is igaz, annak ellenére, hogy a debreceniek kifejezetten gyengén teljesítenek a pontvadászatban, s jelenleg a székesfehérváriaktól 18 ponttal lemaradva a hetedik helyen állnak.

A Kondás Elemér irányította DVSC számára bizakodásra adhat okot, hogy négy nyeretlenül megvívott bajnoki után a legutóbbi körben fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd ellen. Az is igaz viszont, hogy ebben a kiírásban még nem tudott meccset nyerni idegenben, öt találkozójából két döntetlen és három vereség a mérlege.

"Nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen egy nagyon jól szereplő csapathoz utazunk – kezdte Kondás Elemér. - A csapatvédekezésük jó, amit mutat, hogy kevés gólt kaptak. A támadójátékuk szintén kiváló, több veszélyes játékosuk van, gondolok itt Nikolicsra és Juhászra, mindketten a góllövőlista élmezőnyéhez tartoznak. Juhász elsősorban pontrúgásoknál veszélyes, míg Nikolics évek óta megrúgja a maga góljait. A fehérváriak játsszák a futballt, ezért szerintem élvezetes mérkőzés alakul majd ki. Eddig még pontot sem vesztettek az idei bajnokságban, de a sorozat egyszer mindig megszakad, és itt az ideje, hogy erre most sor kerüljön. Székesfehérváron mindig jó meccseket játszunk, az utóbbi időben egyszer történt meg, hogy kikaptunk, a többi találkozón eredményesek tudtunk lenni. Bizakodom, hogy ezúttal is így lesz. Próbáltunk úgy felkészülni, hogy minél jobban szerepeljünk vasárnap. Tudjuk, hogy egy nagyon jó csapathoz látogatunk, rangadónak felel meg a meccs, és ennek megfelelően kell pályára lépnünk" - nyilatkozta a szakember csapata hivatalos honlapján a derbivel kapcsolatban.

Kondás Elemér dolgát nehezíti, hogy Zsidai László eltiltás, Selim Bouadla és Seydi, valamint Mészáros Norbert sérülés miatt nem bevethető, ahogy Ibrahim Sidibére sem számíthat a szakember, igaz utóbbi talán pályára léphet.

A rangadót vasárnap fél öttől rendezik a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:mti;haon.hu)