Jump to content

NB 1: Vidi-DVSC, ETO-Újpest, valamint pályán az FTC - Beharangozó II. rész

2014. 10. 16. 16:00

Két nagy rangadót is rendeznek a 11. fordulóban, az éllovas Videoton a címvédő Debrecent fogadja, míg a tavalyi második Győrhöz a kupagyőztes Újpest látogat. A Paks a Honvédhoz utazik, a Ferencváros pedig a Pécset fogadja.

2014. 10. 18. 18:00 Budapest Honvéd - Paks

Az edzőváltáson átesett Honvéd fogadja a Paksot, mely elszenvedte első vereségét legutóbb. Mindkét együttesnek elkelne a javítás, idei forma alapján egyértelműen a Paks esélyesebb. A második legtöbb gólt ők lőtték, míg a Honvéd meccsenként kevesebb, mint egyszer talál be, szóval a Youla vezette hazai támadósoron sok múlik majd, ha pontot akarnak szerezni a kispestiek.

2014. 10. 18. 20:00 Ferencváros - Pécs

A Fradi nehéz helyzetben van, vissza is csúsztak a zöldek a hatodik helyre. Az elveszített derbi sem tett jót nekik, az új stadion generálta lendület is alábbhagyott, de talán most a válogatott szünetben összeszedték magukat Thomas Doll fiai. A Pécsnél pedig Véber György és büntetése szolgáltatott témát az elmúlt hetekben, az impulzív szakember nyomdafestéket nem tűrő mód élt együtt a játékkal a kispad mellett a Videoton ellen, pénzbüntetés lett a jutalmas. A mérkőzésen érdekesség lehet még Dibusz Dénes személye, aki Pécsről került a Fradihoz, és a Feröer-szigetek ellen a válogatottban is bemutatkozott.

2014. 10. 19. 16:30 Videoton - DVSC

A forduló rangadója ez, nem is vitás. Játékoskeretek alapján legalábbis, mert idén a Loki meglehetősen beleszürkült a mezőnybe, még akkor is, ha legutóbb a Honvéd ellen a szebbik arcukat mutatták. A Videoton egész évben ezt mutatja, eddig még pontot sem vesztettek Nikolicsék, azonban ha valaki egy meccsen meglepheti őket, az a Debrecen.

2014. 10. 19. 18:30 Győri ETO - Újpest

Az Újpest a vártnál kicsit jobban, a Győr pedig rosszabbul szerepel idén, Horváth Ferenc be is nyújtotta lemondását, melyet nem fogadtak el a tulajdonosok. Valószínűleg jó döntés volt ez. Kétesélyes a találkozó, a Győrnél a mutatott játékkal idén sincs nagy gond, míg Újpesten az erős védelem mellé jó lenne, ha hatékony támadósor is megjelenne, mert hosszú távon úgy lennének igazán ütőképesek Balajczáék.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: haon.hu)