Jump to content

NB 1: A Paks a címvédőt is legyőzte, kétgólos hátrányból fordított a PAFC

2014. 09. 27. 20:30

Gólgazdag mérkőzéseket láthattak a nézők szombaton kora este a 9. fordulóban. A Paks nyert egy hajrágóllal az idén gyengélkedő Loki ellen, a Puskás Akadémia FC pedig kétgólos hátrányból fordított az idén nyeretlen Dunaújvárossal szemben.

Paks - DVSC 2-1

Korán vezetést szerzett a Loki, Kulcsár Tamás használt ki egy előreívelt labdát, kicselezte a kapust és a védőt is, kicsit talán sokat várt, ám a lövése végül úgy pattant a védőn, hogy Molnár kapus felett a kapuba hullott. Még az első félidőben sikerült egalizálnia a Paksnak, Bartha László lövését Novakovic csak beljebb segíteni tudta. A második játékrészben aztán sokáig nem esett több gól, gyűrték egymást a felek becsülettel. Két kiállítás is született, Kulcsárt és Zsidait küldte előbb zuhanyozni a játékvezető. A második piros után szinte azonnal kihasználta kettős emberelőnyét a hazai Paks, Bálóé volt a slusszpoén. A DVSC úgy tűnik, mintha el lenne átkozva, idén semmi sem jön össze nekik, a Paks pedig folytatta tovább menetelését.

Puskás Akadémia - Dunaújváros 3-2

Nem ez volt a leginkább közönségszórakoztatónak várt mérkőzés, azonban a két csapat nagyon rácáfolt az előzetesen fanyalgókra. A Dunaújváros első győzelmére készült idén, a Puskás pedig pont a múlt héten tudta először begyűjteni a 3 pontot. Az első félidő hajrájában aztán gyorsan kétgólos előnyre tett szert a
vendégcsapat, előbb Orosz, majd Perics talált be, utóbbi egy mintaszerű akciót követően. Kevesen gondoltak ekkor hazai győzelemre, pedig így történt! Lorentz kezdte a gólgyártás, egy óra játék után talált be a fiatal védő. Ezt Szakály gólja követte, a labda ugyan a hálóig nem jutott el, a gólvonalon túl azonban igen, és ennyi a lényeg egy találathoz. A végén pedig Tischler gólja révén lett teljes a felcsúti öröm, előtte még az igazsághoz hozzátartozik, hogy Jakabot kiállította a játékvezető vendégoldalon. A Dunaújváros továbbra is nyeretlen és utolsó, míg a PAFC az elmúlt két meccsen szerzett hat ponttal elmozdult a kiesőzónából.

A forduló szombati zárómérkőzésén pedig az Újpest látogat Pápára. A két csapat ellentétes utat járt be a közelmúltban, a Pápa a 4. forduló óta nem lőtt gólt és mostanában egyre csak veszít, megfogta őket Mátyus vezetőedző távozása, míg az Újpest a győztes derbi után a kupában is továbbment.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu ; fotó: haon.hu)