Jump to content

Magyar Kupa: Nyert az Újpest és a Ferencváros is

2014. 09. 24. 20:34

A 16 közé jutásért rendeztek meccseket szerdán a labdarúgó Magyar Kupában. Az akadályt sikerrel vette az Újpest, illetve a Ferencváros is, mindkét csapat simán, gólt sem kapva jutott a nyolcaddöntőbe.

Az Újpest a szintén NB I-es Haladás ellen lépett pályára, hazai környezetben. Az első félidőben egyértelműen uralta a mezőnyt az Újpest, a Halinak kapura lövése sem volt, míg a lilák folyamatosan dolgozták ki helyzeteiket. Az egyikből gól is született, Balogh Balázs szögletét Vasiljevic fejelte be. A félidő után kissé életre kelt a szünetben kettőt is cserélő szombathelyi csapat, azonban az Újpest visszavette a kezdeményezést, sőt, Vasiljevic újabb gólt is elért, a jól játszó Nego gólpasszát követően. Így az Újpest megérdemelten jutott tovább.

A Ferencváros az ESMTK otthonában lépett pályára, és hamar dűlőre akarta vinni a dolgot. Leginkább a két csatár, Lauth és Böde volt aktív, de Roland Lamah is sok zavart okozott, a vezető gól is az ő buktatása miatt megítélt szabadrúgásból született, melyet Kukurozovic értékesített. Nem sokkal később megduplázta előnyét a Fradi, Nagy Dániel kiugratásából Böde volt eredményes. A Fradi ezután látványosan visszaállt, és csupán arra ügyelt Doll csapata, hogy ne kerüljön bajba, az ESMTK-ban viszont nem volt annyi, hogy meglepetést okozzon. A hajrában aztán a Fradi csak elért még egy gólt is, Csukics révén. Így a Ferencváros is továbbjutott a 16 közé.

Az NB I-es csapatok közül a Győr Mezőkövesden nyert minimális különbséggel, a Kecskemét viszont óriási meglepetésre kikapott Vácon, ahogy a Nyíregyháza is a Kisvárda ellen. A DVSC legyőzte a Puskás Akadémiát, a Diósgyőr és az MTK pedig megye I-es csapat ellen győzött kiütéssel.

(pd)

(Forrás: nemzetisport.hu, sportrajongo.hu ; fotó: sport.hir24.hu)