Jump to content

NB 1: Izgalmas mérkőzésen ETO siker a Nyíregyháza ellen

2014. 09. 20. 16:25

Gólokban gazdag találkozót hozott az NB I szombati játéknapjának nyitómérkőzése, ahol a Győr Rudolf Gergely duplájának is köszönhetően legyőzte a Nyíregyháza csapatát.

Nyíregyháza - Győri ETO 2-3

Korán vezetést szerzett az ETO, Rudolf Gergely révén. A szülővárosának csapata ellen szereplő támadó egy hazai szöglet utáni kontrát fejezett be, éles szögből leadott hatalmas góllal. A kapott góltól nem rogyott meg a Szpari, egy szabadrúgást követően Pákolicz közelről fejelt a kapuba. Aztán a 31. percben ismét megszerezte a vezetést az ETO, Rudolf második gólját szerezte, egy büntetőterületen kívülről leadott, kellemetlenül pattogós lövés talált utat a
hálóba, Balogh Jánost láthatóan megzavarta a lepattanó labda. A félidő előtt majdnem újra egyenlíteni tudott a Szpari, Pekár beadása csattant a keresztlécen.

Az első félidő 2-1-es ETO vezetést hozott, és egy kimondottan lendületes első játékrészt. A jól játszó ETO fordulás után sem állt le, és Priskin révén növelte előnyét Horváth Ferenc csapata a kapust is cserélő Nyíregyháza ellen. A Szpari azonban nem adta fel, és Bajzát óriási kapásgóljával ismét felzárkoztak a hazaiak, a csatár a tizenhatos sarkáról, ballal talált be. Az ETO végül azért megérdemelten nyert, és akár több góllal is tehette volna ezt, a kihagyott helyzeteket Horváth Ferenc is kiemelte meccs utáni interjújában.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: sport.hir24.hu)