Jump to content

NB 1: PMFC-Paks mérkőzéssel rajtol a 8. forduló

2014. 09. 19. 16:52

Ma ismét útjára indul a labda a magyar labdarúgó bajnokságban, ahol a veretlen Paks látogat ahhoz a Pécshez, amely pont hétvégén tudott először nyerni idén, nem is akárhol.

A Pécs múlt szombaton Debrecenből tudta elhozni a három pontot, ám ezúttal újabb nehéz mérkőzés vár rájuk. A Paks ugyanis várakozáson felül teljesít idén, és az őszi idény feléhez közeledve még nem talált legyőzőre Csertői Aurél csapata.

Érdekes lehet a találkozó a csapatrészek szempontjából. A Paks a második legtöbb gólt szerezte eddig (az etéren is magasan kiemelkedő Videoton mögött), és mindössze két gólt kaptak Fioláék, míg a Pécs a második legtöbb kapott góllal "büszkélkedhet". A találkozó tehát főképp a paksi támadók és a pécsi védők formáján múlhat. További érdekesség lehet még, hogy idén a Paks játszott legtöbbet péntek este, számukra tehát ez az időpont semmiképpen sem lehet szokatlan. A Pécs fő célja pedig az lehet, hogy maradjanak a nyerő úton. Többször játszottak jól a szezon elején is, de nem sikerült nyerniük, legutóbb összejött a győzelem, ráadásul pont a címvédő ellen, ez mentálisan is segíthet, azonban idei forma alapján a Paks ellen még nehezebb dolguk lesz Wittrédiéknek.

PMFC - MVM-Paks, szeptember 19., 19:00

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: boon.hu)