Jump to content

NB 1: Belga válogatott szélső a Fradiban

2014. 09. 10. 14:50

Hosszú tárgyalássorozat végén Roland Lamah végül a Ferencváros labdarúgója lett. A 26 éves, ötszörös belga válogatott játékos főleg a széleken válhat az FTC segítségére, további érdekesség vele kapcsolatban, hogy a transfermarkt.de alapján ő az NB I legértékesebb labdarúgója.

Lamah szabadon igazolhatóként került a fővárosi zöld-fehérekhez, korábban azonban megfordult a spanyol és az angol első osztályban is (Osasuna, Swansea). A belga szélső öt éve pályára lépett a magyar válogatott ellen is, csereként szállt be az utolsó negyedórára.

Mivel szabadon igazolhatóként érkezett, ezért az elmúlt időszakban egyedül készült, így még utól kell érnie magát, azonban Thomas Doll vezetőedző és vélhetően a szurkolók is bizakodóak vele kapcsolatban.

Lamah mindenképpen hiányposztra érkezett, hiszen a Fradinál több mérkőzésen is látható volt, hogy szükség lenne hatékony szélsőjátékra, különösen igaz ez a kisebb csapatok ellen, melyek betömörülnek, és ezeket a bunker jellegű védelmeket főként a széleken lehet megbontani, ebben lehet hatékony fegyver Lamah.

A Ferencváros ma a Vecsés ellen Magyar Kupa mérkőzésen lép pályára.

Fotó: mirror.co.uk