Jump to content

Ötlettelen játékkal és vereséggel rajtolt a Pintér-csapat

2014. 09. 07. 20:35

2-1 arányban kikapott, így vereséggel rajtolt a magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában. Pintér Attila együttese a szakember első tétmérkőzésén vasárnap este a Groupama Arénában ötlettelen játékkal rukkolt elő és története során először kapott ki Észak-Írország válogatottjától.

A magyar válogatott történetének 400. hazai mérkőzésére több mint 20 ezer ember látogatott ki a Groupama Arénába. Pintér Attila a Gulácsi Péter - Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lipták Zoltán - Varga József, Tőzsér Dániel - Gyurcsó Ádám, Dzsudzsák Balázs, Balogh Balázs - Nikolics Nemanja, Rudolf Gergely összeállításban küldte pályára csapatát.

A mérkőzést mindkét csapat lendületesen kezdte, mind a magyar, mind az északír válogatott előtt adódtak lehetőségek, ám azok kimaradtak. Ezt követően aztán sokáig egyáltalán nem voltak veszélyben a kapuk, a magyar válogatott ötlettelenül futballozott, sokszor valamelyik védő ívelte fel eredménytelenül a labdát. Pintér Attila együttese meglepetésre elsősorban ívelésekkel próbálkozott, ez a taktika viszont nem bizonyult ésszerűnek, ugyanis a Premier League-ben, illetve az angol másodosztályban edződő északírek számára nem jelentett gondot a labdák kivágása.

A félidő végén aztán csak a csoda, pontosabban Ward ügyetlensége mentette meg a mieinket attól, hogy hátránnyal vonuljanak a szünetre, Tőzsér hibáját az északír játékos nem tudta kihasználni. A félidőt jelző sípszó után a közönség heves füttyszóval adta tudtára a csapatnak, hogy ez egyelőre édes kevés, ám sok minden a szünet után sem változott.

Pintér a második félidőre behozta Lovrencsicset Gyurcsó helyére, amely jó húzásnak bizonyult, ugyanis a játékos rögtön két veszélyes helyzettel vétette észre magát. A magyarok a folytatásban ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de sok hiba jellemezte a játékot, a passzok pontatlanok voltak, a játék pedig összességében ötlettelen. Mindezek eredményeképpen a közönség egy része a 60. percben már a szövetségi kapitány távozását követelte, nem éppen irodalmi stílusban. Nem sokkal ezután viszont a csereként beállt Priskin fejesével megszerezte a magyar válogatott a vezetést, igaz az öröm nem tartott sokáig.

Az északírek ugyanis mindössze hat percig voltak hátrányban: Lafferty gyönyörűen tört be a 16-oson belülre, majd az ötösön üresen álló McGinnhez passzolt, akinek nem okozott gondot az üres kapuba továbbítania a labdát. A magyarok ekkor már tíz emberrel játszottak, ugyanis Lipták megsérült, több cserelehetősége pedig már nem volt Pintérnek, A bekapott góltól leblokkoltak a mieink, jött is a kegyelemdöfés: Kyle Lafferty szinte érintés nélkül szlalomozott át a védelmen, majd középre adását követően Vanczákról pattant a labda a kapuba, amivel eldőlt a mérkőzés.

A magyar válogatott gyenge, ötlettelen játékkal és 2-1-es vereséggel kezdte Eb-kampányát, következő mérkőzése pedig még nehezebb lesz, hiszen október 11-én Romániában szerepel Pintér Attila együttese.

Eredmény, F csoport:
Magyarország - Észak-Írország 1-2 (0-0)
Groupama Aréna, 20 672 néző, v.: Deniz Aytekin (német)
gólszerzők: Priskin (75.), illetve McGinn (81.), Vanczák (88., öngól)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)