Jump to content

Szalai Ádám lemondta a válogatottságot

2014. 09. 04. 16:39

Szalai Ádám hivatalos Facebook oldalán megjelentetett közleményében lemondta a válogatottságot. A Hoffenheim magyar támadója jelezte, Pintér Attila irányítása alatt nem szerepel majd a nemzeti csapatban.

Szalai a következőket írta Facebook-üzenetében:

"Kedves Szurkolók!

Az elmúlt hónapok eseményei és történései hatására nehéz döntésre jutottam. A 2013-ban tett nyilatkozatommal kapcsolatban a véleményem nem változott, így annak minden következményét viselem most és a jövőben is. A változatlan körülmények nem teszik lehetővé, hogy az Európa-bajnoki selejtező soron következő mérkőzésein a legjobb teljesítményt nyújtsam, így még a selejtező rajtja előtt hoztam meg döntésemet, amely szerint a jelenlegi szövetségi kapitány vezetése alatt nem kívánok a magyar válogatott rendelkezésére állni.

Ha a körülmények a jövőben változnak, és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek szüksége lesz az eddigi karrierem során szerzett tapasztalatokra, természetesen a csapat rendelkezésére állok, és segíteni fogom.

Ezzel a válogatottbeli spekulációkat és a szereplésemet firtató kérdéseket lezártnak tekintem. Szeretnék a jövőben tiszta fejjel a karrieremre koncentrálni.

Döntésem végleges, válogatottbeli csapattársaimnak sok sikert kívánok a selejtezőben!

Üdvözlettel: Szalai Ádám”

Szalai Ádám és Pintér Attila konfliktusa azt követően éleződött ki, hogy Szalai Ádám a Hollandia ellen elbukott vb-selejtező után éles kritikával illette a magyar labdarúgásban tapasztalható folyamatokat. Pintér Attila akkor bírálta Szalait és állításait, mondván, hogy egy Németországban légióskodó csatár nem éppen hiteles személy a kritikához.

(Fotó: blikk.hu)