Jump to content

NB I – A PAFC sem jelentett gondot a Vidinek

2014. 08. 31. 09:01

A bajnoki listavezető Videoton rendkívül könnyedén, 3-0-ra nyert a vendég Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati játéknapján, ezzel továbbra is száz százalékos. A fehérváriak góljain Gyurcsó és Nikolics osztoztak, utóbbi első találatával történelmet írt, ugyanis korábban egy Videoton játékos sem tudott sorozatban hat bajnokin gólt szerezni.

Joan Carrillo Milan a Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Simon Á. – Gyurcsó, Kovács I., Oliveira - Nikolics összeállításban küldte pályára csapatát, míg Benczés Miklós a Danilovic – Szélesi, Kelic, Tamás M., Spandler – Polonkai, Tóth B. – Denkovic, Lencse, Harsányi - Tischler kezdőtizeneggyel vette fel a harcot a Vidivel.

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a találkozót, olyannyira, hogy Nikolics révén már a hatodik percben megszerezhették volna a vezetést, ám a csatár kihagyta a csapata számára megítélt büntetőt. Ez azonban nem vetette vissza a Vidi támadókedvét, és 20 perc elteltével meg is szerezte a hazai csapat a vezetést. A Vidi egy szép támadás végén Gyurcsó révén talált be, a gólpasszt Oliveira jegyezte. Érdekesség, hogy Gyurcsó fejjel szerezte meg csapata vezető találatát, a játékos korábban fejesből még nem volt eredményes az NB I-ben. Ezt követően a PAFC két perc alatt két emberét vesztette el, amely alapjaiban határozta meg a találkozó végkimenetelét. Előbb a 27. percben Kelic szabálytalankodott Kovács Istvánnal amiért megkapta második sárga lapját, majd Tóth Balázst kellett lecserélni, akinek a száját kellett összevarrni miután ütközött Oliveirával.

A Vidi a második félidőben többet birtokolta a labdát és a találkozó derekán megrázta magát, Nikolics NemanjaGyurcsó Ádám passzaiból – két góljával eldöntötte a mérkőzést. Nikolics amúgy első találatával történelmet írt, ugyanis fehérvári játékos sorozatban hat forduló alatt még nem volt eredményes a klub történetében.

"Ahogy arra számítottam, nagyon nehéz meccset játszottunk egy jó ellenféllel szemben. Már a mérkőzés elején is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink. A csapat azonban egész mérkőzésen győzelemre törően futballozott, és ez végül meghozta a gyümölcsét. Nagyon boldog vagyok, és elégedett a csapattal. A játékosok nagyon jó munkát végeznek hétről hétre, de legalább ilyen fontos szerepe van a szurkolóknak, akik minden meccsen fantasztikusan biztatnak bennünket, és ez óriási segítség a csapat számára" - nyilatkozott a mérkőzés után a vidi.hu-nak a fehérváriak szakvezetője, Johan Carrillo.

Kollégája, Benczés Miklós sportszerűen gratulált a Vidinek, majd értékelte saját csapatának teljesítményét:

"Gratulálok a Vidinek! Tudtuk, hogy egy jó formában lévő csapat otthonába látogatunk, melyben kiváló futballisták játszanak, és nagyon együtt van a gárda. A mérkőzés folyamán végig olyan események történtek, amelyet nagyon gyorsan kellett lereagálnunk. Kényszerűségből többször is bele kellett nyúlni a meccsbe. Nem sikerült hiba nélkül azt játszanunk, amit elterveztünk, ez nyilván a Vidit is dicséri. Egy topformában focizó Vidi ellen több mint 60 percig emberhátrányban játszani nagyon nehéz. Voltak jó teljesítmények a csapatomban, ki kell emelnem Spandlert és Lorentzet, valamint elégedett vagyok Tamás Márk védőmunkájával is."

A Vidi győzelmével továbbra is vezeti a bajnokságot, míg a PAFC két ponttal az utolsó előtti helyen áll.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:vidi.hu)