Jump to content

NB 1: Szabadon igazolható válogatott játékosok - átigazolási körkép

2014. 08. 29. 09:57

Lassan zárul az átigazolási piac a magyar bajnokságban is. Tekintsük át, kikkel kapcsolatban várható még fejlemény a transzferhajrában.

Az első helyre mindenképpen Alessandro Del Piero kívánkozik. A világbajnok olasz csatár távozott Ausztráliából, és szabadon igazolhatóvá vált. Játékban kívánt maradni az év végéig, mielőtt az MLS-be távozna. Indiai csapatok és a Honvéd versenyeztek érte, végül (gyaníthatóan anyagi okokból kifolyólag) a Delhi Dynamos lett a befutó.

Böde Dániellel kapcsolatban tegnap röppentek fel hírek, miszerint volt edzője, Ricardo Moniz vinné magával az 1860 Münchenhez. Moniz ma reagált, a Nemzeti Sportban megjelent cikkből kiderül, hogy Bödét tartja legjobb játékosának, és sajnálta, hogy a támadó tavasszal kevesebb lehetőséget kapott. Az esetleges Münchenbe való érkezéséről azonban nem akart nyilatkozni.

Külön kell beszélni a szabadon igazolható futballistáinkról. Németh Krisztián az MTK-nál, Vadócz Krisztián pedig a Honvédnál készül, Vadócz edzőmeccseken is játszhatott. Mindketten inkább külföldön képzelik el jövőjüket, ha valamelyikük mégis marad az NB I-ben, az inkább Vadócz lehet.

Mai hír, hogy Balázs Benjáminnal szerződést bontott a Guimaraes. A portugál élvonalbeli klub júliusban szerződtette a kieső Kaposvár játékosát, azonban a hírek szerint Balázs nem tudott beilleszkedni és felvenni a portugál futball ritmusát, így ő is szabadon igazolhatóvá vált. Ahogy Hajnal Tamás is az Ingolstadtnál, ő ha hazatér, akkor a Ferencvárosnál bukkanhat fel legnagyobb eséllyel, de ennek kicsi a valószínűsége.

Végül ott van Koman Vladimir, aki Diósgyőrben edz, de szintén inkább külföldre vágyna, bár a miskolciak már jelezték, hogy tudnának helyet szorítani a válogatott középpályásnak. Koman számára pont a nemzeti csapat miatt lenne fontos, hogy mielőbb csapatot találjon, mert másképp kevés az esély rá, hogy játszhat az őszi EB selejtezőkön.

A Diósgyőrrel kapcsolatos hír még, hogy Kádár Tamás iránt Lengyelországból van érdeklődés, hírek szerint a Wisla Kraków szívesen látná soraiban a jó felépítésú védőt. Kádár korábban már Angliában és Hollandiában is belekóstolt a légióséletbe, legnevesebb klubja a Newcastle United volt.

A PMFC pedig kapust vásárolt, a DVSC montenegrói válogatott hálóőre, Vukasin Polekszics személyében. Polekszics már 2008 óta a Lokit erősíti, csupán tavaly töltött egy rövid kölcsönidőszakot Kecskeméten, ezúttal azonban végleg eligazolt. A Pécsnél szükséges volt megerősíteni a kapusposztot, Dibusz Dénes Fradiba igazolása óta Gőcze Gergő volt az elsőszámú hálóőr, év elején azonban többször is bizonytalankodott, Polekszics vélhetően kezdő lesz.

(Forrás: nso.hu , fotó: nb1.hu)