Jump to content

NB 1: Nyert a Fradi, a Diósgyőr, és a Debrecen is

2014. 08. 24. 22:18

Vasárnap mindhárom mérkőzésen az esélyesebb csapat nyert az NB I ötödik fordulójában. A Fradi a Nyíregyháza ellen avatta fel bajnokin a Groupama Arénát, a Diósgyőr Pécsről hozta el a 3 pontot, míg a Loki a Haladás ellen javított eddigi mérlegén.

FTC - Nyíregyháza 3-1
Az első bajnokiját játszotta a Fradi új stadionjában, a Groupama Aréna NB I-es megnyitója pedig kimondottan jól indult ferencvárosi szempontból. Fél óra játék után már két góllal vezettek a zöldek, előbb Busai talált be Gera gólpasszát követően, majd maga Gera talált be, egy óriási bombával, Balogh Jánosnak esélye se volt. A ferencvárosiakat szemmel láthatóan feldobta a közeg, a gólok mellett is fölényben játszottak a hazaiak. A második félidőben tovább ment előre a Fradi, leginkább Busai révén, aki egyszer a kapufát is eltalálta. A 67. percben aztán eldőlt a mérkőzés, Mateos tizenegyesből mattolta Baloghot. Tíz perccel később szépített a másodosztály tavalyi bajnoka, Bajzát révén, így nem dőlhetett hátra a Fradi. Több gól azonban már nem született a mérkőzésen. A Ferencváros megérdemelten nyert, igazi gálahangulatban, a végén a közönség felállva tapsolta meg a zöld-fehéreket.

Pécs - Diósgyőr 1-2
A jó formában levő DVTK látogatott a Mecsekaljára, ahol a Véber Györggyel még nyeretlen Pécs várt rájuk. A Diósgyőr nagy elánnal kezdte a mérkőzést, Elek passza után Német került nagy helyzetbe, de ez még kimaradt. Ezt követően azonban Gosztonyi András pillanatai következtek, a támadó előbb fejjel, majd szabadrúgásból talált be. Utóbbi esetben nagyot hibázott a pécsi sorfal azzal, hogy nem ugrott fel senki. Végig fölényben játszott a Diósgyőr, és megérdemelt kétgólos vezetéssel mehettek pihenőre. A második félidő elején aztán Márkvárt révén egy óriási helyzet alakult ki, a fiatal játékos egy az egyben vezethette a labdát Antal Botondra, azonban a miskolci kapus védett, ahogy a kipattanót is, azt Rácz küldte kapura. A második félidőben a Pécs aztán magára talált, csakúgy, ahogy tette azt a Haladás ellen az előző fordulóban. Gólt azonban csak a legvégén sikerült szerezniük, tizenegyesből, Wittrédi révén.

Debrecen - Haladás 1-0
A DVSC a svájci Young Boys elleni Európa Liga vereséggel a háta mögött fogadta a Halit. A szombathelyiek pedig hétközben annak örülhettek, hogy lezárulni látszik Tommaso Rocchi ügye, a korábbi Lazio csatár az év végéig érkezik Szombathelyre, ám a DVSC ellen még nem lépett pályára. Pedig előzetesen úgy tűnt, elkél majd a segítség, ugyanis híján van a csatároknak Artner Tamás. A Debrecen középső védő, illetve csatárposzton pihentette legjobbjait, a Halinál pedig továbbra is hiányzott Radó. Az első félidőben a legnagyobb lehetőség a Hali előtt adódott, mikor 4 a 3 ellen vezethettek támadást, Iszlai beadását azonban Gaál melléfejelte. A másik oldalon Bódi előtt adódtak lehetőségek, de összességében elég visszafogott félidőt láthattunk. Kondás Elemér se lehetett elégedett a látottakkal, a második félidőre jött is Sidibe. Nem emiatt, de azonnal meg is szerezte a vezetést a Loki, Brkovic lefejelt labdáját Kulcsár lőtte be közelről a lábak között a hosszúba. A találat után csendesen csordogált a csata, a Loki ráült az eredményre, a Hali pedig nem tudott újítani.

(Fotó: nb1.hu)