Jump to content

Bp Honvéd: Tényleg jöhet Del Piero?

2014. 08. 24. 13:29

A Budapest Honvéd küldöttsége hétfőn tárgyal Alessandro Del Pieróval arról, hogy a 39 éves olasz csatár a magyar csapathoz szerződjön.

A hírről már nem csak a magyar sajtó, hanem a La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap is beszámolt, továbbá George F. Hemingway tulajdonos is megerősítette az MTI-nek.

A Honvéd tulajdonosa ugyanakkor jelezte, ő a megbeszéléseken nem vesz részt, hiszen Fabio Cordella sportigazgató kapott "teljes felhatalmazást", hogy tárgyaljon, "azon pénzügyi paraméterek mellett, amit a vezetőség megadott a számára."

A világbajnok labdarúgót december 31-ig igazolná le a Honvéd, utána a játékos az észak-amerikai profiligában (MLS) folytatná pályafutását.

A Juventusszal többek között Bajnokok Ligája-győztes Del Piero a legutóbbi két idényben az ausztrál Sydney FC-ben szerepelt, évi kétmillió ausztrál dollárt (416 millió forint) fizetett neki a klub, így a játékos az ausztrál bajnokság történetének legismertebb, s egyben legjobban kereső labdarúgója volt. A két szezon alatt összesen 28-szor volt eredményes a Sydney színeiben.

(Forrás: MTI, fotó: sportal.com.au)