Jump to content

NB I: Két felsőházi és egy kiesési rangadó az 5. fordulóban

2014. 08. 21. 19:00

A Honvéd - Puskás FC találkozóval folytatódik pénteken a bajnokság, de érdekes mérkőzések várhatóak szombaton is. A Videoton - MTK és a Paks - Újpest igazi rangadó, de a két utolsó helyezett (Dunaújváros és Kecskemét) párharca is öldöklő csatát ígér.

Augusztus 22. péntek 19:00: Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC

Egyik csapat sem teljesít túl jól eddig idén, a Honvéd eddig egy győzelem mellett háromszor kikapott, a Puskás pedig két döntetlen mellett kétszer vereséget szenvedett. Vierchowod csapata még nem igazán állt össze, a felcsútiak ellen azonban reális győzelmi esélyeik vannak. A Honvédhoz a héten visszaigazolt a már 2012-ben is a klub alkalmazásában álló Vidovic, aki védő pozícióban lehet erősítés.

Augusztus 23. szombat 16:30: Paks - Újpest

Két kiváló formában levő, veretlen csapat találkozik Pakson. A hazaiak az előző körben a Pancho Arénában először nem tudtak nyerni idén, de így is második Csertői Aurél csapata, ráadásul csak egy gólt kaptak, épp legutóbb. Emiatt érdekes párharc lehet az Újpest elleni, hiszen a lilák pedig pont csatárgondokkal küzdenek. Sok múlhat Suljic játékán, a bosnyák légiós a fővárosiak legtöbb góljában benne volt, ha neki nem fog menni, akkor nehéz mérkőzésre számíthatnak a újpesti drukkerek.

Augusztus 23. szombat 18:30: Kecskemét - Dunaújváros

A két utolsó találkozója igazi öldöklő csatát ígér, ugyanis a vesztes teljesen leszakad majd a mezőnytől. A Dunaújváros legutóbb ikszelt a Pápa ellen, megszerezve első pontját, és a Kecskemét is közel volt ehhez a Diósgyőr ellen, csak az utolsó percben kapott ki Bekő Balázs csapata. Izgalmas kérdés lehet, melyik csapat szerzi meg első győzelmét idén.

Augusztus 23. szombat 18:30: Videoton - MTK

Igazi rangadó lesz ez. A Vidi hibátlan, egyedüliként a mezőnyben, és vezeti a tabellát, míg az MTK negyedik, egyetlen vereség mellett 3 győzelemmel. Mindkét csapat sok gólt szerez, látványos találkozóra van kilátás. Az MTK-ban az előző fordulóban volt először kezdő a spanyol csatár, Sergio Tamayo, és kimondottan ügyes játékos benyomását keltette, érdemes lesz rá figyelni. A Vidinél pedig az idén kimondottan gólerős védő, Juhász Roland volt csapata ellen léphet pályára.

Augusztus 23. szombat 20:30: Pápa - Győr

A Pápa jobban, az ETO pedig rosszabbul kezdte a szezont, mint ahogy számítani lehetett rá, ezért nem lehet azt mondani, hogy sima vendéggyőzelem várható. A Pápa otthon a Fradi elleni is nyerni tudott, az ellen a Fradi elleni, akik legutóbb Győrből hozták el a 3 pontot, igaz, ott a második félidőben egykapuzott Horváth Ferenc csapata. A Pápa ellen hiányozni fog Varga Roland, eltiltás miatt.

(Fotó: nso.hu)