Jump to content

NB 1: A tavalyi bajnok és a kupagyőztes rangadójával folytatódik a bajnokság

2014. 08. 14. 18:44

Pénteken és szombaton öt mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB 1-ben. Legelőször a listavezető Paks lép pályára, meglátjuk kiheverték-e a hétközi kupakudarcot Csertői Aurél tanítványai. Szombaton pedig az idei Szuperkupa döntő visszavágója a legnagyobb párharc, ahol a Debrecen látogat Újpestre.

2014. augusztus 15. péntek 19:00: Puskás Akadémia FC - MVM Paks
Ha ránézünk a párosításra, akkor elsőre könnyedén rávágjuk, hogy "tuti kettes", az idei forma alapján mindenképpen. Hiszen míg a Paks idén még gól sem kapott, és százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, addig a Puskás Akadémia még nyeretlen, és egyetlen ponttal az éppen még bennmaradó, 14. helyen szerénykedik. Azonban a hétközben Felsőtárkány-Paks Magyar Kupa mérkőzés még tutibbnak látszott, mégis az elsőosztályú csapat kényszerült búcsúzni az idei MK kiírástól, szóval Felcsúton sem mehetnek biztosra az atomvárosiak.

2014. augusztus 16. szombat 16:30: Nyíregyháza - Videoton
A Nyíregyháza 4 ponttal a középmezőnyben áll, a sok NB 1-es rutinnal rendelkező játékos és a jónak mondható nyári holtszezon miatt számítani lehetett arra, hogy nem teljesen reménytelenül vergődő újonccsapat lesznek, persze sok van még hátra. A Videoton pedig eddig hibátlan, ráadásul legutóbb rangadót tudtak nyerni, a Győr ellen. Erejüket az is jelzi, hogy kétszer is sikerült nekik egyenlíteni, szóval mentálisan is rendben van a gárda. Nagyon egyben van eddig a Vidi, ha bajnokok akarnak lenni (és nyilván azok akarnak), akkor Nyíregyházán is csak a győzelem lehet a céljuk.

2014. augusztus 16. szombat 18:30: Dunaújváros - Pápa
A Dunaújváros eddig még pontot sem tudott szerezni, azonban egy meccsel kevesebbet játszottak, és két találkozójukból az egyik a Videoton ellen volt. A Pápa pedig ugyan jelenleg ötödik, és a Fradit is verték Mátyus János tanítványai, viszont hét közben a kupában meglepő vereséget szenvedtek Soroksáron. Mindenesetre mindkét csapat óriási akarással mehet előre majd, hiszen az ilyen ellenfelek ellen lehet valós győzelmi esélye mindkettőnek.

2014. augusztus 16. szombat 18:30: MTK - Budapest Honvéd
Az MTK eddig kimondottan jól szerepelt, bár legutóbb simán kikaptak a Paks ellen a hibátlan csapatok rangadóján. A Honvéd ellen itt az alkalom, hogy visszatérjenek a nyerő útra. Érdekesség, hogy a mérkőzésre Felcsúton kerül sor.

2014. augusztus 16. szombat 20:30: Újpest - DVSC
Az Újpest ugyan csak a hatodik, és csupán egyszer nyertek a lila-fehérek, egy felejthető mérkőzésen a nyitókörben a Haladás ellen, azonban így is a négy veretlen csapat egyike a Megyeri úti csapat. Fő problémájuk a csatárhiány, talán már bánják, hogy például Lázár Bencét elengedték a Nyíregyházához, hiszen momentán Sztaniszavljevicsnek kell centert játszania Kabát felépüléséig. A Lokinál pedig, mivel jövő héten érdekeltek az Európa-ligában a svájci Young Boys ellen, továbbra is az a kérdés, hogy mennyire áldozzák be a bajnokságot a nemzetközi kupa miatt.

(Fotó: nso.hu)