Jump to content

NB 1: Idén először nyert a Debrecen, a Pécs nem bírt az Újpesttel, ismét nyert a Pápa

2014. 08. 10. 12:56

Újabb győzelmével meglepetésre már negyedik a Pápa. A Debrecen félgőzzel is megszerezte első sikerét, Zsidai két góljával a Nyíregyháza ellen, a Pécs pedig ikszelt az Újpest ellen, és továbbra is nyeretlen, míg a lilák veretlenek a szezonban.

Lombard Pápa – Kecskemét 3-2

Megint nyerni tudott a Pápa, a Fradi után a Kecskemétet sikerült két vállra fektetniük otthon. Gólzáporos találkozó volt, ahol mind az öt találat az első félidőben esett. A Pápát sok kritika érte, hogy nem elég offenzív a csapat, most erre csattanós választ adtak a 3 szerzett góllal. Ráadásul abból kettőt új igazolás, a ZTE-től érkező Sluka, valamint a Fradi ellen is eredményes Popin szerzett. A Kecskemét ezzel három meccs után szerzett pont nélkül áll, míg a Pápa óriási meglepetésre negyedik a táblázaton.

Pécs – Újpest 1-1

Továbbra is nyeretlen Véberrel a PMFC, ráadásul az új vezetőedzőt Erdős József kiállította az Újpest ellen (akárcsak a vendégek kapusedzőjét, Pálinkás Andrást). A közjáték a pécsiek vezető találata után esett, Mohl Dávid büntetőjét követően vita támadt a két kispad között. Vezetőedzője elvesztését követően egyre inkább beszorult a Pécs, és mivel az idén bombaformában játszó Suljic ismét találathoz segítette csapatát Simon Krisztiánnak adott gólpasszával, így az előny is odalett. Az Újpest azonban, akárcsak egy hete a DVTK ellen, így most sem tudta végül megnyerni a meccset, hiába támadott jobban. A tavalyi kupagyőztes azonban így is veretlen, míg a Pécs nyeretlen a szezonban.

DVSC – Puskás Akadémia 2-0

Idei első győzelme lehet a gyógyír a Debrecennek a BL kiesésre, Zsidai dupláját követően sikerült két vállra fektetnie a címvédőnek a Puskás Akadémiát. A sérülések és a nemzetközi kupaszereplés (hiszen az EL-ben még áll a Loki, augusztus végén a svájci Young Boys lesz az ellenfele) miatt nem legerősebb felállásában lépett pályára a DVSC, azonban ismét bebizonyosodott, hogy az NB 1-ben sokkal kevesebb is elég, mint a nemzetközi porondon. Nem csak felállásában volt tartalékos a Debrecen, a mutatott játék sem volt a maximumon, azonban így is könnyen nyertek, és első idei sikerükkel feljöttek már a hatodik pozícióba.

(Fotó: nb1.hu )