Jump to content

Babos Tímea a legjobb 90-ben

2014. 07. 07. 10:58

A wimbledoni tenisztornán a női párosversenyen elért döntővel pályafutása legnagyobb sikerét elérő Babos Tímea egyéniben is három helyet javított világranglistás helyezésén, így már a 89. helyen tanyázik.

Igaz, a legmagasabban jegyzett magyar teniszező ennél jóval előrébb is állt már, hiszen 2012. augusztusában az 59. helyen rangsorolták, ám egyéniben azóta nem szerepelt kiemelkedően.
Páros eredményeivel azonban igencsak kitűnt az elmúlt időszakban, melynek csúcspontja szombaton jött el, amikor a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán döntőbe jutott a női páros versenyen. Igaz, a fináléban kikaptak a Roberta Vinci-Sara Errani olasz kettőstől, ám ez a Grand Slam siker a páros világranglsitán az előkelő 16. helyre röpítette a magyar teniszezőt.

A hölgyek egyéni vilgranglistáját egyébként továbbra is az amerikai Serena Williams vezeti, annak ellenére, hogy nem szerepelt jól a füvesplyás Grand Slam tornán. A második még mindig a kínai Li Na, míg a harmadik helyen a Roland Garros döntőse, a román Simona Halep áll. A friss wimbledoni bajnok Petra Kvitova viszont feljött a negyedik helyre, két helyet javítva.
A pályafutása első GS döntőjéig menetelő kanadai Eugenie Bouchard nem meglepő módon hétfőn debütált a legjobb 10-ben, hiszen hat helyet előrelépve már a hetedik helyen tanyázik.

A wimbledoni szereplésnek köszönhetően az elődöntős cseh Lucie Safarova bejött a legjobb 20-ba (egész pontosan a 17. helyre), míg a tavalyi döntős Sabine Lisicki nem tudta megvédeni a pontjait, így 14 helyezést hátrább csúszva nem csak a 20-ból, hanem a legjobb 30-ból is kiesett.

(Fotó: sportmenu.net)