Jump to content

Szalai Ádám a Hoffenheimbe igazol - sajtóhír

2014. 07. 03. 15:55

Németországi sajtóértesülések szerint Szalai Ádám a Hoffenheim csapatában folytatja pályafutását. A magyar válogatottnál - talán a Hollandia elleni vb-selejtező után tett máig emlékezetes nyilatkozata miatt - partvonalra tett csatár az ilyenkor hivatalos orvosi vizsgálatok előtt áll, a hírek szerint 6 millió euróért válthat csapatot.

Szalai Ádámmal kapcsolatban szinte folyamatosan érkeztek a hírek az átigazolási szezon során, hírbe hozták több Bundesliga csapattal is, így az Eintracht Frankfurttal, a Hertha BSC-vel és a Werder Bremennel is. Most azonban úgy tűnik, hogy a válogatott játékos, aki az előző idényt a Schalke együttesénél töltötte, a Hoffenheimnél köthet ki. Szalai a német sajtó beszámolója szerint orvosi vizsgálatra jelentkezett a legutóbbi idényben a 10. helyen záró Hoffenheimnél és ha azon megfelel, akkor állítólag 6 millió euró ellenében válthat csapatot.

A 19-szeres magyar válogatott támadót a Schalke az akkor sérült Klaas-Jan Huntelaar pótlására szemelte ki, ám miután a holland visszatért, Szalai egyre kevesebb lehetőséget kapott. Ennek ellenére a csatár 28 mérkőzésen hét gólt szerzett és több gólpasszt is adott, igaz idehaza teljesítményét folyamatosan kritika érte. Szalai Ádám eddig a Mainz és a Schalke színeiben szerepelt a Bundesligában, összesen 107 mérkőzésen lépett pályára, 28 gól és 13 gólpassz fűződik a nevéhez.

(Fotó:blikk.hu)