Jump to content

EL: máris pályán a Fradi

2014. 07. 01. 11:09

Ma este idegenben kezdi meg Európa-liga szereplését a Ferencváros, amely a 26-szoros máltai bajnok Sliema Wanderers otthonába látogat. Thomas Doll, a zöld-fehérek német szakvezetője kiemelte, jó játékot vár csapatától és szeretné kapott gól nélkül megúszni a máltai látogatást.

Thomas Doll együttese már selejtezők első fordulójában bekapcsolódik a versenyfutásba és idegenben kezdi meg a szereplést az Európa-ligában. Bár az 1909-ben alapított Sliema nagy múltra tekint vissza, idén csak az ötödikek lettek a máltai bajnokságban, 20 ponttal lemaradva a bajnok Vallettától. A csapat legnagyobb húzóembere egyértelműen az a Michael Mifsud, aki 2006-ban egyszer már megkeserítette a magyar játékosok életét; akkor EB- selejtezőn kaptunk ki 2-1-re a máltai nemzeti csapattól.

A mérkőzés esélyese így is a Ferencváros, amely nagyon jól erősített a nyáron, bár a világbajnokságot is megjárt Muhamed Besic és a brazil Leonardo nem lesz ott ma este Sliemában, de Benjamin Lauth, egykori német válogatott támadó szerepet kaphat.

"Nagyon kemény szezonon vagyunk túl, így nem túl szerencsés, hogy ilyen kevés felkészülés után már tétmeccset kell játszanunk. Panaszkodni persze egy percig sem szeretnénk, hiszen nagyon akartuk a harmadik helyet, és azt, hogy az Európa Ligában lehessünk. Az elmúlt napokban Cukic kisebb betegséggel küszködött és Somalia is csak kevesebbet tudott edzeni. Kisebb gondjaink ugyan vannak tehát, de készen állunk a keddi találkozóra. Nagyon fontos, hogy a máltaiak ne tudjanak gólt szerezni ellenünk, míg a mieinktől eredményes játékot várok" - beszélt a mérkőzéssel kapcsolatban a fradi.hu-nak Thomas Doll, a zöld-fehérek német vezetőedzője.

A mérkőzés 17:45-kor kezdődik.

További párosítások:

Jeunesse Esch (luxemburgi)–Dundalk (ír) 17.45
Skendija (macedón)–Zimbru Chisinau (moldovai) 18.00

(Fotó:blikk.hu)