Jump to content

EL-döntetlent játszott Máltán a Fradi

2014. 07. 01. 19:43

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a keddi első mérkőzésen a máltai Sliema Wanderers vendégeként a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. A hazaiak büntetőt rontottak és egy kapufát is rúgtak, a játék képe alapján a döntetlen a Fradira nézve hízelgő. A párharc visszavágóját jövő hét csütörtökön rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

Thomas Doll a Dibusz - Bosnjak, Mateos, Nalepa, Bönig - Kukurozovic, Gyömbér, Busai, Nagy - Böde, Lauth összeállításban külde pályára csapatát Máltán, tehát a Fradi kezdőjében öt új igazolás is helyet kapott. A találkozót a Ferencváros kezdte támadóbb szellemben, ám 15 perc elteltével, Busai szabálytalansága után mégis a máltaiak szerezhették volna meg a vezetést, a megítélt büntetőt azonban a magyar futball-rajongók régi jó ismerőse, Michael Mifsud mellé lőtte.

A folytatásban a magyar csapat előtt több lehetőség is adódott, de egy kontratámadásból a hazaiak szerezték meg a vezetést, Ohawuchi három ferencvárosi védőn hámozta át magát, majd a kapuba lőtt. A fordulást után a máltaiak átvették az irányítást, többször is veszélyeztettek, Ohawuchi egy ilyen akció során kis híján megszerezte második gólját is, de Dibusz óriásit védett, így maradt az 1-0. A 69. percben Mifsud növelhette volna a hazaiak előnyét, ám Mateos szinte a gólvonalról fejjel tisztázott.

A Ferencvárost elkísérő maroknyi szurkolócsoport mindezt már nem nagyon bírta idegekkel, a hajrá előtti újabb ivószünetben jogosan adott hangot nemtetszésének. Néhány perccel később, egy szabadrúgás utáni kipattanóból aztán egyenlítettek a zöld-fehérek, Nalepa volt a gólszerző. A folytatásban aztán a házigazdák még rúgtak egy kapufát, ám az eredmény már nem változott, a Fradi 1-1-es döntetlennel zárta máltai túráját. Az eredmény a magyar csapat számára hízelgő, visszavágó a jövő héten.