Jump to content

Világbajnok érkezett a Budapest Honvédhoz

2014. 06. 13. 18:58

Az olasz Pietro Vierchowod irányítja a következő szezonban a bajnokságban legutóbb kilencedik helyen záró Budapest Honvéd labdarúgócsapatát. Mindezt a klub hivatalos közleményében tudatta. Vierchowod játékosként 1982-ben világbajnokságot nyert, a legnagyobb olasz klubokban szerepelt.

Marad az olasz vonalnál a Budapest Honvéd, ugyanis a patinás klub vezetősége a mai napon bejelentette, hogy a jövőben az a Pietro Vierchowod irányítja majd a klub NB I-es csapatát, aki játékosként összesen 45-ször szerepelt az olasz válogatottban. A vb-bronzéremmel is rendelkező szakember pályafutása során a legnevesebb klubok szerelését húzhatta magára, játszott a Fiorentina, a Roma, a Sampdoria, a Juventus, a Milan és a Piacenza együttesében.

Az 55 éves szakember 562 Serie A-s mérkőzésen lépett pályára és védő létére igen gólerős játékosnak bizonyult, hiszen 38 gólig jutott. Vierchowod a Romával és a Sampdoriával bajnoki aranyat nyert, négyszeres Olasz Kupa-győztes, a Juventusszal pedig 1996-ban a Bajnokok Ligájában is első lett.

Pietro Vierchowod 2001-ben kezdte az edzői szakmát, első csapata a Catania (Serie C1) volt. Ezt követően a Florentina Viola - ez utóbbi a Fiorentinát takarja, amikor a Serie C2 osztályba száműzték – kispadjára ült le, majd a Triestina (Serie B) következett.

(Fotó:yarisaha.com)