Jump to content

Unalmas meccset játszott, de nyert a magyar válogatott

2014. 06. 05. 02:17

Megszerezte első győzelmét Pintér Attila irányítása alatt a magyar labdarúgó-válogatott, amely szerdán a Puskás Ferenc Stadionban 1-0-ra legyőzte Albániát. A mérkőzés rendkívül alacsony színvonalú volt, a mieink közül maximum Dzsudzsák és Stieber tűnt ki néha, a találkozó egyetlen gólját a csereként beállt Priskin Tamás szerezte büntetőből a 82. percben.

A magyar labdarúgó-válogatott azzal a tudattal várhatta az albánok elleni mérkőzését, hogy az ezt megelőző hat összecsapásból ötöt megnyert, sőt a rivális még gólt sem tudott szerezni ellene. A papírforma hazai győzelmet ígért, ám azt végül csak kín keservesen tudták bezsebelni Dzsudzsákék. A szövetségi kapitány továbbra is kísérletező kedvében van, ezt jól mutatja, hogy Albánia ellen - Pintér harmadik meccsén - összesen négy (Rózsa Dániel, Heffler Tibor, Vécsei Bálint és Bosnjak Predrag) újonc mutatkozhatott be a válogatottban.

A szurkolókat azonban úgy tűnik, hogy semmi sem tántoríthatja el attól, hogy pénzt fizessenek és így élőben nézhessék meg a nemzeti csapat soros mérkőzését, hiszen még az albánok elleni meccsre is vagy 5000 néző látogatott ki a "Puskásba". Sok örömük azonban nem volt a találkozóban, hiszen a csapatok nagyon gyenge színvonalon futballoztak, az első játékrész során nálunk az egyetlen veszélyes helyzet Futács előtt adódott, ám a DVTK Fradi által megkörnyékezett csatára lemaradt Stieber remek beadásáról. A játékunkban rengeteg hiba volt, de ezt elmondhatta magáról az albán együttes is, amely teljességgel veszélytelenül játszott.

A játék képe a második félidőre sem változott, igaz 20 perc elteltével végre egy helyzetet is feljegyezhettünk, Varga csúsztatott nem sokkal mellé. A folytatásban azonban nem jöttek újabb hazai lehetőségek, a szurkolók pedig "megtalálták" a szövetségi kapitányt, de füttykoncert kíséretében vonulhatott le a gyepről a lecserélt csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs is. A mérkőzésen igazán komoly izgalmat egy magáról megfeledkező szurkoló szolgáltatott, aki a 78. percben berohant a pályára és már majdnem a kispadig jutott, amikor a biztonságiak elkapták. Bő négy perccel később a csereként beállt Priskin Tamás büntetőt harcolt ki, melyet értékesített is, megszerezve ezzel a vezetést a magyar válogatottnak. A folytatásban több gól nem született, így nemzeti csapatunk első győzelmét aratta Pintér Attila irányítása alatt. A kapitány a találkozót követő nyilatkozatában kiemelte, hogy miután a románok is csak 1-0-ra verték Albániát, mindenki tisztában volt azzal, hogy nehéz mérkőzés vár a csapatra.

"Örülni kell a győzelemnek, hiszen ez egy átalakulóban lévő válogatott, amely ilyen összeállításban még nem lépett pályára. Az albánoknak még helyzetük sem volt, de nehéz volt a védelmüket feltörni, mert nagyon betömörültek. Ezért kellett inkább a széleken támadnunk" - értékelte a látottakat a szakvezető.

Szombaton jön a kazahok elleni összecsapás, majd felüdülésként csütörtöktől kezdetét veszi a labdarúgó világbajnokság, így egy hónapon át lehetőségünk lesz arra, hogy megnézzük, hogy a világ más részén hogyan is űzik ezt a játékot.

(Fotó:nso.hu)