Jump to content

Moya szerint Nadal még évekig a csúcson lehet

2017. 09. 13. 15:01

A világelső, friss US Open bajnok Rafael Nadal edzője, Carlos Moyá úgy véli: ha egészséges marad, tanítványa még évekig ott lehet a világ élvonalában.

 

 

A 31 éves spanyol játékos idén két Grand Slam-tornát is megnyert: előbb a Roland Garroson, majd vasárnap New Yorkban, a US Openen diadalmaskodott, emellett az Australian Openen döntőt játszott.

Moyá – maga is korábbi világranglista-vezető – tavaly decemberben csatlakozott Nadal edzői stábjához, és nagy szerepe van abban, hogy a teniszező karrierje új lendületet vett. Az utóbbi két évben a mallorcai játékost több sérülés és formahanyatlás hátráltatta, vissza is esett az ATP rangsorában, azonban az idén ismét a régi Nadalt láthatták a sportág szerelmesei.

„Ha egészséges marad, nem sérül meg, olyan motivált lesz, mint most, és úgy törődik magával, ahogy most, akkor még évekig beszélünk majd Rafáról – fogalmazott Moyá az ATP honlapján. Hozzátette: Nadal olyan játékos, aki tinédzserként is rekordokat döntött, és most, veteránként is ezt teszi – Ilyet nem mindennap látni a tenisztörténelemben.”

Moyá szoros barátságot ápol Nadallal, s mint fogalmazott, már semmi sem lepi meg vele kapcsolatban.

„Mindig a legjobbját nyújtja. A történelem egyik legjobb játékosáról beszélünk, vakon bízom benne” – tette hozzá.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)