Jump to content

US Open - Federer és Nadal is a 16 között - videó

2017. 09. 03. 14:38

A világelső Rafa Nadal és a harmadik kiemelt Roger Federer is bejutott a legjobb 16 közé a US Openen. A spanyol az első szettet ezúttal is átaludta, ám utána hengerelt, csakúgy, mint svájci barátja Feliciano López ellen. 

A világranglista első helyezettje, Rafa Nadal négy szettben jutott tovább a US Openen, így ott van a legjobb 16 között. A spanyol ismét rosszul kezdett, ezúttal Leonardo Mayer ellen, ugyanis az első játszmát rövidítés után elveszítette. Innentől viszont nem volt mese, Nadal rákapcsolt és állva hagyta ellenfelét. A torna 2010-es és 2013-as bajnoka a folytatásban csupán egyszer bukta el adogatását, és végül négy játszmában behúzta az összecsapást.

Nadal a negyedik fordulóban az ukrán Olekszandr Dolgopolovval találkozik, aki mindössze kétszer tudott nyerni a spanyol ellen, kemény pályán legutóbb három éve.

Az első két mérkőzésén egyaránt ötszettes meccsen továbbjutó Roger Federer formába lendült és ennek Feliciano López itta meg a levét Federer a mérkőzésen csupán egyszer veszített adogatójátékot, még két óra sem kellett ahhoz, hogy Lopezt három szettben lemossa a pályáról. Federer a negyedik körben a német Philipp Kohlschreiberrel csap össze. Ami a 33. Kiemelt németet illeti, ő az ausztrál Millmant verte három szettben, 7-5, 6-2, 6-4 arányban. Federer eddig 11-szer játszott Kohlschreiberrel, mindannyiszor legyőzte. A US Openen két éve találkoztak, akkor háromszettes svájci siker lett a meccs vége.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)