Jump to content

Hosszú Katinka kísérletezni fog az elkövetkezendő évad során

2017. 08. 24. 09:43

Hosszú Katinka a molcsapat.hu-nak adott interjút. A beszélgetés során több témát is érintett a háromszoros olimpiai bajnok klasszis. Hosszú szót ejtett többek között magyar úszósportban kialakult helyzetről, a FINA-ról és jövőbeli terveiről is. 

 
 
 
Hosszú a molcsapat.hu-nak adott interjújában beszélt a júliusi vizes világbajnokságról, ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy nagyonbb émény volt számára, mint a riói olimpia. A Duna Aréna fantasztikus hangulata felejthetetlen számára, a hazai közönség támogatása szintúgy. 
 
A háromszoros olimpiai bajnok természetesen nem kerülte ki a kényesebb témákat sem, így beszélt a FINA-val való kapcsolatáról, valamint a hazai úszósport jelenlegi helyzetéről is. 

„Azokkal az úszókkal, akik ebben a kérdésben mögém álltak, a verseny előtt amúgy is abban maradtunk, hogy a világbajnokság, illetve a világkupák zárása után térünk csak vissza ezekre a vitás kérdésekre - idézte a honlap Hosszút. - Annyit látni lehet, hogy a FINA nem nagyon akar velünk szóba állni. Majd meglátjuk, hogy mi lesz akkor, ha mi, úszók jobban kiállunk a saját érdekeink mellett." Hozzátette, felhúzta a FINA döntése, így muszáj volt lépnie valamit az ügye érdekében. „Rosszabb lett volna a lelki világomnak, ha nem teszek semmit. Mi az elmúlt öt évben próbáltunk a FINA-nak segíteni abban, hogy az úszósport sokkal népszerűbb lehessen, majd ezek után elindultak éppen az ellenkező irányba."

Ami a magyar szövetség háza táján érzékelhető viszonyokat illeti, a hétszeres világbajnok a kialakult helyzetről úgy nyilatkozott, hogy "nem az új elnök mellett állt ki januárban, hanem az előző ellen".

„Annak örülök, hogy elindítottuk a változást, most már a magyar úszótársadalom nem fél felállni és kimondani, ha valami nem működik. Biztos vagyok benne, hogy így most is a pozitív irányba mozdulnak majd a dolgok" - tette hozzá.
 
A teljes interjút a molcsapat.hu-n lehet elolvasni. 
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, molcsapat.hu, m4sport.hu / Fotó: MTI)