Jump to content

Masters vb - csillagos ötös, csakúgy, mint a vizes vb-n!

2017. 08. 21. 07:33
Mohamed Diop, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) Bureau masters bizottságának felügyelője a magyarországi rendezésű masters világbajnokságot minden idők legjobbjának nevezte.
 
 

“Kollégáim, a Masters Bizottság tagjai, de valamennyi versenyző, résztvevő nevében határozottan állíthatom: ez volt minden idők legjobban megrendezett Masters Világbajnoksága.

Ezt nem csak úgy jelentem ki, mint a FINA Büro Masters Bizottságának liezonja, de úgy is, mint versenyző, hiszen szabad időmben magam is elindultam öt úszószámban. Rendszeresen beszéltem sportolótársaimmal, nem mint FINA-tisztviselő, hanem egy versenyzőként a sok közül. Ők mondták: kitűnő volt a rendezés, Budapestet nagyon nehéz lesz felülmúlni.

Hatalmas segítséget kaptunk a magyar szervezők részéről, hiszen tökéletes körülményeket biztosítottak. Mindezért köszönet jár a Seszták Miklós vezette szervező-bizottságnak, Gyárfás Tamás barátomnak, aki a FINA végrehajtó-bizottságának tagjaként a legjobban ismeri a nemzetközi szövetség igényeit, amelyet remekül tolmácsolt a rendezők számára, akik kiemelkedő munkát végeztek.

Még egyszer mondom, mert jó kimondani, és talán Önöknek is jó hallani: Magyarország, Budapest és Balatonfüred a FINA Világbajnokság után minden idők legjobb Masters Világbajnokságát rendezte meg.

Köszönet a FINA nevében – és köszönet sporttársaim nevében” – mondta Mohamed Diop, miután a szervezet elnöke, Julio Maglione július végén a “normál” vb-ről mondta ugyanezt.

 

“Megcsináltuk! Megcsináltátok!” – kezdte beszédét Seszták Miklós, a vasárnap zárult masters vb szervezőbizottságának elnöke.

“Én is fáradt vagyok, mint mindenki más, valahol mégis kicsit szomorú is. Ma egy nagyon nagy menetelés végére értünk.

A FINA elnöke, Julio Maglione után barátunk, Mohamed Diop, a FINA Masters Bizottságának legmagasabb szintű képviselője is bejelentette, hogy nem csupán az elit világbajnokság, de a Masters világbajnokság is minden eddiginél jobb volt a nemzetközi szövetség megítélése szerint.

Pedig nem ez volt az első világeseményük. Nálunk, Budapesten és Balatonfüreden sorban a 17. zajlott.

Közületek, közülünk többen ott lehettek két évvel Kazanyban, a tizenhatodikon. Én is ott voltam, és mi tagadás, akkor akadtak pillanatok, amikor kissé elsápadtunk, hiszen az orosz rendezők feladták a leckét. Tartottunk attól, hogy azt a rendezést színvonalában képtelenek leszünk felülmúlni.

Július 30-án, a világbajnokság záróünnepségén mégis az hangzott el, hogy ez sikerült. És a FINA részéről ez a Masters esetében is megfogalmazódott.

Kell ennél több?

Kell.

A Masters világbajnokságnak is itt a vége – de újabb és újabb kihívások következnek. Rövidesen kezdődik Budapesten a cselgáncs világbajnokság, később a földkerekség legjobb birkózói, kajak-kenusai látogatnak el hozzánk, és persze lesz újra úszás, és még úszás, vízilabda, a sor szinte végeláthatatlan.

Hiszem, remélem, hogy előbb vagy utóbb ez a fantasztikus sorozat még inkább kicsúcsosodik.

De maradjunk a jelennél – ami lassan a múlt.

Köszönet mindenkinek, köszönet a FINA-nak, köszönet a szervezőknek, köszönet az önkénteseknek, köszönet a versenyzőknek, akik teljesítményükkel megkoronázták a két hatalmas eseményt.

Mint a 2017. évi FINA világbajnokság szervező-bizottságának elnöke, a Masters világbajnokságot ezennel bezárom” – zárta beszédével a világbajnokságot Seszták Miklós

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)