Jump to content

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot

2017. 07. 17. 14:45

A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) a magyarországi 17. vizes világbajnokság alatt, hétfőn döntött arról, hogy a 25 méteres medencés vb-nek 2022-ben az oroszországi Kazany, két évvel később pedig a magyar főváros lehet a házigazdája.

Budapest így jövőre junior szinkronúszó-világbajnokságnak, 2019-ben junior úszó-világbajnokságnak ad otthont, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban.


Balog Zoltán hangsúlyozta, megtérül a kormány és a főváros által a vizes sportokba tett befektetés, amelyet a kormány és a főváros vezetése is beletett a vizes sportokba, főleg a Duna Arénába, mert így nem egyszeri alkalomra épült meg.


A rövidpályás világbajnokságok megrendézésére Hongkong, Tajvan, Oroszország és Magyarország pályázott. A most zajló világbajnokságról Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója elmondta: már néhány nap alatt bebizonyosodott, hogy a lehető legjobban döntöttek, amikor Budapest kapta meg a vb rendezését. Hozzátette, a helyszínek gyönyörűek, a szurkolók - akik rendre megtöltik a lelátókat - pedig fantasztikusak.


    Fürjes Balázs elmondta: a Duna Arénát a terveknek megfelelően így is visszabontják, azaz 6500 néző várja majd a rövidpályás úszó-vb résztvevőit.
    
    Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kijelentette, hogy a 2024-es rövidpályás úszó-vb elnyerése hatalmas siker, amelyért rengetegen dolgoztak, és méltó folytatása annak a sorozatnak, amely a jelenleg is zajló világbajnoksággal kezdődött. "Ez Magyarország, a magyar emberek sikere, azoknak a sikere, akik elviselték a világbajnokság felkészülésének a gondjait. Kihasználtuk azt a lehetőséget, hogy itt van az úszóvilág vezérkara" - fogalmazott a MÚSZ elnöke.

(Forrás: sportrajongo.hu/mti.hu; fotó: sportrajongo.hu/mti.hu/swimmersdaily.com/welovebudapest/origo.hu)