Jump to content

Tenisz: Djokovic és Szugita is hengerelt

2017. 07. 01. 20:10

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic nyerte az eastbourne-i füvespályás tenisztorna férfi versenyét, miután a szombati döntőben kétjátszmás győzelmet aratott a francia Gaël Monfils felett. A nőknél ugyanitt Karolina Pliskova győzött, míg a török füves pályás versenyen a japán Szugita nyerte meg élete első tornáját. 

 

 

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic nyerte az eastbourne-i füvespályás tenisztorna férfi versenyét, miután a szombati döntőben kétjátszmás győzelmet aratott a francia Gaël Monfils felett.

A finálé 1 óra 17 percig tartott, Djokovic jól használta ki adódó lehetőségeit, míg Monfilsnak hiába volt három fogadóelőnye is, nem sikerült brékelnie a szerbet.



A korábbi világelső idén mindössze második viadalát nyerte, de így a tavaly nyár óta mutatott gyengébb formája ellenére győzelemmel hangolt a hétfőn kezdődő wimbledoni Grand Slamre. A londoni verseny első fordulójában a szlovák Martin Klizan lesz az ellenfele.

Djokovic pályafutása 68. tornagyőzelmét aratta, ám füvön ez az első olyan trófeája, amelyet nem Wimbledonban szerzett.

Pliskova megint legyőzte dán riválisát

A nők versenye Eastbourne-ben Karolína Plísková győzelmével zárult, aki tavaly is döntőt játszott Eastbourne-ben, de akkor kikapott Dominika Cibulkovától. A cseh teniszező idén harmadszor nyert tornát, és akárcsak februárban, a dohai fináléban, ezúttal is Caroline Wozniackit verte meg (6:4, 6:4). A dán játékosnak idén eddig nincs szerencséje a döntőkkel, hiszen mind a négy fináléját elveszítette. 

Szugita áttörése

A közel 500 ezer dollár összdíjazású szintén füves pályás tornán Antalyában a férfiaknál a japán Juicsi Szugita és a francia Adrian Mannarino találkoztak a döntőben. A finálé első fele sima volt, a japán 6-1-el vitte az első szettet. A folytatásra felerősödött Mannarino, olyannyira, hogy rövidítésig vitte a játszmát, ám a tie-break-et Szugita nyerte, aki ezzel így két szettben tudott győzedelmeskedni és pályafutása első tornagyőzelmét ünnepelhette. 

 

 
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti, nso.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)