Jump to content

Tenisz: Raonic biztosan ott lesz a Laver-kupán

2017. 05. 15. 22:25

Milos Raonic biztosan ott lesz a szeptember 22. és 24. között, Prágában megrendezésre kerülő Laver-kupán, a férfi teniszezők új csapatversenyén.

 

 

 

„Alig várom, hogy részese lehessek az első Laver-kupának. Ez nagyszerű lehetőség, és örülök, hogy ott lehetek egy ilyen különleges csapatversenyen" – áll az aktuális világranglistán hatodik kanadai teniszező által kiadott közleményben.

Raonic megemlíti, csapatának biztosan nem lesz egyszerű dolga az európaiak ellen, akiknél Roger Federer, Rafael Nadal, valamint Tomás Berdych már jelezte, amennyiben számít rájuk a kapitány Björn Borg, örömmel vesznek majd részt a versenyen.

„Milos mind a pályán, mind azon kívül rendkívüli személyiség, nagyon örülök, hogy ott lesz a csapatomban" – mondta az Európán kívüli csapat kapitánya, John McEnroe.

A Laver-kupán – a golfozók Ryder-kupájának mintájára – Európa legjobbjai csapnak majd össze a világ többi részéről érkező játékosokkal. Mindkét csapatban hat-hat teniszező kap helyet, négy az aktuális forma és eredmények alapján, kettő pedig a kapitányok meghívására. A háromnapos tornán minden nap két egyes- és egy páros mérkőzést rendeznek majd.

A két csapat négy, ranglistás helyezés alapján induló játékosára a wimbledoni torna után, a maradék két teniszező személyére a szeptember 10-ig tartó US Open után derül fény.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)