Jump to content

Federer nem jótékonykodott Murray-vel

2017. 04. 11. 11:41

Egyhónapos kényszerpihenőjét követően egy Zürichben rendezett jótékonysági mérkőzésen tért vissza a pályára Andy Murray, aki Roger Federerrel játszott gálameccset az afrikai gyermekek megsegítése céljából.

 

A Roger Federer Alapítvány fő tevékenységi köre a szegénységben élő gyermekek megsegítése és a bennük rejlő tehetség feltérképezése. Az idén 14 éves szervezet Afrika hét országában működtet oktatási projekteket, mára 275000 fiatalt ért el a program.
A világelső skót az év elején övsömörrel és kisebb betegséggel küzdött, márciusban pedig egy könyöksérülés miatt kellett visszalépnie a Miami tornáról. Murray a hétvégi, Franciaország elleni Davis Kupa-találkozót is kihagyni kényszerült – távollétében nem is tudta kiharcolni a továbbjutást a brit válogatott –, ám a hétfő esti, „The Match for Africa 3” (Játék Afrikáért 3) elnevezésű eseményen mindenképp szeretett volna részt venni a Hallenstadionban.

Maga a csata a remek megoldások és parádés nyerőütések mellett természetesen az ilyenkor megszokottnál jóval könnyedebb hangvételben zajlott, a sztárok igyekeztek maradéktalanul kiszolgálni az értő publikum igényeit. Andy Murray például pozitív választ adott egy hölgy „szeretlek, Andy” felkiáltására, Federer meccslabdájakor pedig felkérte az egyik labdaszedőt, hogy szerváljon helyette ennél a fontos pontnál.

Az összecsapás végül az egész évben kirobbanó formában játszó Federer kétszettes győzelmével ért véget, ám London és Rió olimpiai bajnoka nem tulajdonít túlzott jelentőséget a vereségnek, már gőzerővel az ATP salakos szezonjának rajtjára készül.
 

Természetesen a lelátón is történtek felajánlások, árverésre került többek között egy, a tavalyi Európa-bajnokságot megnyerő portugál labdarúgó-válogatott játékosai által aláírt mez, valamint Beat Feuz eredeti rajttrikója is, amit a St. Moritz-i alpesisí-világbajnokság lesiklásának svájci győztese a versenyen viselt.

„Egy hét múlva rendezik a monte-carlói tornát, ha minden rendben halad a felépülésemmel, remélem, részt tudok venni a viadalon. Ha mégsem, akkor türelmesnek kell lennem, és az azt követő versenyek egyikét célzom majd meg. Nem szeretnék kockáztatni”
– nyilatkozta a háromszoros Grand Slam-győztes.

A 29 éves skót számára nehezen indult a 2017-es esztendő, az Australian Openen már a negyedik körben búcsúzott, s bár az akkori kudarcát okozó bőrbetegségből februárra teljesen felépült, és a Dubai tornán diadalmaskodni is tudott, legutóbbi fellépésén ismét meglepő vereséget szenvedett a kanadai Vasek Pospisillel szemben Indian Wellsben, melynek hátterében egy azóta is tartó könyöksérülés húzódik.

„Nagyon élveztem a játékot, hiszen öt-hat hete nem léptem pályára. Ilyen fantasztikus közönség előtt, egy ilyen jellegű eseményen óriási élmény és megtiszteltetés részt venni, hálás vagyok Rogernek, hogy engem kért fel a szereplésre. Azért azt picit sajnálom, hogy a döntő játszmát végül nem sikerült kiharcolnom” – részletezte érzéseit Murray a jótékonysági gálát követően.

A pazar szezont futó, eddig egy GS-t és két Masterst is elhódító Federer saját elhatározásának értelmében kihagyja a salakos versenyeket, így tétmeccsen a május végén kezdődő Roland Garroson láthatjuk majd legközelebb.

„Hát nem túlzottan sokat – reagált a 35 éves svájci arra a felvetésre, hogy mit tervez az elkövetkezendő hetekben, majd hozzátette: – Az idő legnagyobb részét pihenéssel töltöm majd, érzem, hogy a testemnek regenerációra van szüksége. Minden a legnagyobb rendben van, a jelenlegi elképzeléseim szerint a párizsi Grand Slamen állok újfent csatasorba.”
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)