Jump to content

Tenisz: Babos továbbra is hullámvölgyben (videó)

2017. 01. 31. 22:12

Babos Tímea három szettben kikapott a címvédő, hatodik helyen kiemelt Roberta Vincitől kedden a Szentpéterváron zajló, 710 ezer dollár (206,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna első fordulójában, így egyesben továbbra is nyeretlen a 2017-es évben.

A Szentpéterváron zajló, valamivel több, mint 700 ezer euró összdíjazású WTA-torna első fordulójában Babos Tímea három szettben, 6-3, 3-6, 6-4 arányban kikapott a hatodik helyen kiemelt olasz Roberta Vincitől. A 126 percig tartó találkozón a döntő szettben brékelőnyben volt, ám ezt az előnyét nem tudta végül megtartani. A magyar teniszező ötödik alkalommal kapott ki olasz riválisától.

 "Nagyon szomorú vagyok, kár ezért a mérkőzésért. Az első szett után kijöttem egy mély gödörből, jobban játszottam. Sajnos a döntő játszma végét elizgultam. Tényleg kár érte" - összegzett honlapján Babos, aki Sencsen, Sydney és az Australian Open után negyedik idei tornáján sem tudott egyesben mérkőzést nyerni.

A világranglistán az 52. helyen rangsorolt, egykor szebb napokat látott német Andrea Petkovic a WTA-rangsor 28. helyen jegyzett Irina Beguval találkozott. A mérkőzés első szettjét meglepően könnyedén 6-1-re a német nyerte, majd egy küzdelmes második szettben 7-5 arányban múlta felül ellenfelét, így továbbjutott. Petkovic a következő körben a Babos Tímeát búcsúztató olasz Vincivel játszik.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)