Jump to content

Doha: Murray és Djokovic is ott van a következő körben

2017. 01. 05. 07:15

A dohai férfi tenisztornán a nagyágyúk gond nélkül jutottak tovább, a kiemeltek közül csupán David Goffin szenvedett. A belga olyannyira, hogy ki is esett, jóllehet Fernando Verdasco van annyira jó játékos, hogy bárkire veszélyt jelenthet. 

A vártnál jóval nehezebben jutott be a dohai tenisztorna harmadik körébe a világelső Andy Murray. A skót az első játszmában a kilencedik szettlabdáját tudta csak értékesíteni az osztrák Gerald Melzerrel szemben így szettelőnybe került. A folytatásban sem volt könnyebb Murray dola, a második játszmában sem adta magát könnyen Melzer, a skót csak a harmadik meccslabdáját kihasználva tudta befejezni a meccset. Murray a negyeddöntőben a spanyol Almagróval játszik.

A címvédő Novak Djokovics szintén ott van a következő körben, miután két játszmában - 6:3, 6:4 arányban legyőzte az argentin Horacio Zeballost. A szerb a negyeddöntőben a 38 esztendős cseh Radek Stepánekkel találkozik, aki 1995 óta a legidősebb játékos, aki ATP-tornán bejutott a legjobb nyolc közé. Akkor Jimmy Connors Halléban 42 évesen játszhatott az elődöntőért. A mérkőzés favoritja persze Djokovics aki az egymás elleni párharcban 12-1-re vezet Stepánek ellen.

Kisebb meglepetésre kiesett a negyedik kiemelt belga David Goffin, akit a szebb napokat látott spanyol Fernando Verdasco győzött le két szettben. A világranglistán mostanság csak a 40. hely környékén tanyázó spanyol az első szettet játszi könnyedséggel nyerte 6-1-re, és bár a másodikban kemény csatára késztette a belga, Verdasco végül a rövidítésben azt is behúzta, így készülhet Ivo Karlovic ellen.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)