Jump to content

Olimpia: a sztársprinter kihagyja Riót

2016. 06. 29. 10:47

Az ausztrál lapok egybehangzó beszámolója szerint Sally Pearson a 100 méteres gátfutás olmipiai címvédője nem lesz ott Rióban. Pearson a hírek szerint sérüléssel bajlódik és a játékokig ha fel is épül, megfelelő formába nem tudja hozni magát. 

 

Az ausztrál szövetség is megszólalt az ügyben, ők azt mondták, hogy a kiváló sprinter csütörtökön tart sajtótájékoztatót, vélhetőleg a távolmaradását jelenti be. A 29 éves Pearson a hírek szerint térdsérüléssel bajlódik. 

Pearson június 5-én, egy évvel és egy nappal csuklótörését követően versenyzett újra nagy nemzetközi viadalon, ám a visszatérése nem úgy sikerült, ahogy remélte. A birminghami Gyémánt Liga-versenyen - egyéni csúcsától közel egy másodperccel elmaradva - csak 13.25 másodpercet futott, majd Párizsban 12.92, Oslóban pedig 13.14 másodpercet ért el. A gyenge eredmények miatt ezt követően hazautazott Ausztráliába, hogy folytassa az edzéseket.

A 2008-ban olimpiai második, 2011-ben világbajnok sprinter tavaly Rómában olyan szerencsétlenül bukott, hogy - az orvosok megfogalmazása szerint - "szétrobbant" a csont a bal csuklójában. A 29 éves sprinternél az eset után még az is felmerült, hogy amputálni kell a bal alkarját. Végül két műtéttel helyre tudták állítani a sérült testrészt, ám versenyezni júniusig nem tudott, többek között azért, mert több más sérülés is nehezítette felkészülését.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:thehindu.com)