Jump to content

Áll a bál Hosszú Katinka és a szövetség között

2016. 01. 06. 11:30

Hosszú Katinka továbbra sem elégedett a Magyar Úszó Szövetség munkájával, és nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a MÚSZ ajánlott számára decemberben. Bár az utóbbi napokban Gyárfás Tamás a szövetség elnöke békéltető szándékkal szólt mind Katinka, mind a szövetség dolgozói felé, úgy tűnik, hogy a felek álláspontja nem közeledtek egymáshoz. A sztárúszó azt kifogásolja, hogy a támogatást a szövetség továbbra is ahhoz köti, hogy Hosszú részt vegyen a 2017-es vb promóciójában.

A többszörös világ- és Európa-bajnok versenyző szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, a pénzt elvileg a felkészülésére adná a szövetség, de a szerződésben egyetlen kikötés van, vegyen részt a 2017-es budapesti világbajnokság promóciójában. "Még mindig úgy érzem, hogy az eredményeimmel már kiérdemeltem a támogatást, és nem kéne azt további követelésekhez kapcsolni. Ezért nem írom alá a szerződést." - fogalmazott Hosszú Katinka, aki látványosan széttépte a papírt.

Hozzátette: két hete sajtótájékoztatóján elmondta, mit kér a szövetségtől, amivel fejleszthetné edzésmunkáját és a regenerációs rutint. Szerinte a MÚSZ feladata lenne az elméleti és technikai háttér biztosítása, követni a legújabb trendeket. A szövetség azonban az erőfeszítéseket megspórolva inkább az egyszerűbb utat választotta: 12 millió forintot ajánlottak - jelentette ki Hosszú Katinka.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:boon.hu)