Jump to content

Golf: a 22 éves csodagyerek világelső lehet

2015. 07. 30. 14:29

Rory McIlroy, a férfi golfozók világelsője bejelentette, hogy nem indul el a World Golf Championship Bridgestone Invitational tornáján. McIlroy sérülése egyelőre nem jött rendbe, ezért továbbra is partvonalon kívülről kényszerül figyelni ellenfelei teljesítményét. Az északír távolmaradásával viszont Jordan Spieth előtt megnyílt az út a világelsőség felé, hiszen amennyiben a 22 éves játékos megnyerné az ohiói versenyt, úgy letaszítaná a jelenlegi éllovast a képzeletbeli trónról.

"Sajnálattal jelentem be, hogy nem tudom megvédeni a címem a World Golf Championship Bridgestone Invitational tornán idén. Minden résztvevőnek sok szerencsét kívánok és nagyon várom, hogy 2016-ban részt tudjak venni a viadalon" - írt szűkszavúan a távolmaradásáról McIlroy, aki július elején egy baráti focimeccs alkalmával sérült meg. A rövid nyilatkozat nem tartalmazta a jelenlegi világelső visszatérésének időpontját, egyelőre tehát mindenki csak találgatja, hogy McIlroy mikor indul ismét versenyen. Egyesek szerint erre idén már nem kerül sor, de vannak, akik optimistábban látják a helyzetet.

McIlroy távolmaradása mindenesetre jó alkalom Jordan Spieth számára a világelsőség megszerzésére, igaz azért nem lesz olyan könnyű dolga az idén már négy tornát, közte két Majort nyerő texasi fiatalembernek.

Spieth ugyanis csak abban az esetben veheti el a világelsőséget McIlroytól amennyiben megnyeri a viadalt, melyen az észak-ír először nem indul 2009 óta. A mezőny ugyanakkor hemzsegni fog a világsztároktól és a jó formában lévő játékosoktól egyaránt, hiszen ott lesz az idén már két versenyt nyerő Jason Day, a Players és a Scottish Open győztese, Rickie Fowler, vagy a British Open-bajnok Zach Johnson is.

McIlroy egy évvel ezelőtt éppen a Bridgestone Invitationalon vette át a világelsőséget, a sors furcsa fintora, hogy pont ezen a tornán veszítheti is el egyben.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:golf.com, bleacherreport.com)