Jump to content

Golf: Woods neve még mindig milliárdokat hoz

2015. 07. 24. 10:38

Annak ellenére, hogy Tiger Woods két éve nem tud golftornát nyerni és a világranglistán jelenleg csak a 250. hely környékén jegyzik, a volt világelső neve továbbra is jól cseng. Legalábbis az üzleti életben. Woods ugyanis világszinten továbbra is a második legpiacképesebb sportoló, egyedül a tenisz koronázatlan királya, Roger Federer előzi meg.

 

Tiger Woodsot az utóbbi időben nem nagyon lehetett látni bármilyen tabella élén, legalábbis ha golfról volt szó. A volt világelső két éve árnyéka önmagának, újbóli swing-változtatása eddig nem igazán hozta meg a várt eredményt, versenyeken nem, hogy a győzelemre nincs esélye, de a legjobb 10 közé sem tudja beverekedni magát. Woods amennyire sikertelen mostanság a golfban, annyira sikeres az üzleti életben, legalábbis a legfrissebb kimutatások ezt támasztják alá.

A London School of Marketing összeállítása szerint Tiger Woods a világ második legpiacképesebb sportolója. A 20-as listán rengeteg híres sportoló található meg, köztük három golfozó is.

„A sportolók ezen a szinten hihetetlen értéket képviselnek, amennyiben reklámértékükre gondolunk. Egy-egy márka elképesztő tömegeket tud elérni velük – mondja Jacques da Cock, a felmérést végző londoni intézmény egyik vezetője egy vezető angol lapnak. – Annak ellenére, hogy Federer, Woods vagy Mickelson már jóval túlhaladtak teljesítőképességük és pályafutásuk zenitjén, még mindig milliókat hoznak, ezért állnak ők a lista élén.”

Woods mögött a harmadik helyen Phil Mickelson áll, a hatodik pedig a jelenlegi világelső, Rory McIlroy. Utóbbit LeBron James és Kevin Durant előzi meg, a lista élén pedig a 17-szeres Grand Slam győztes teniszezőt, Roger Federert találjuk.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:golf.com, bleacherreport.com)