Jump to content

Golf: játék közben menesztették a segítőt

2015. 07. 24. 11:41

Robert Allenby ausztrál golfozó, a PGA Tour jelenleg zajló tornáján, a Canadian Open első napjának közepén egyszerűen kirúgta segítőjét. A felek természetesen eltérően vélekednek a kialakult helyzetről, Allenby szerint a caddie a hibás, Mick Middlemo szerint pedig a golfozó ütött meg vele szemben elfogadhatatlan hangnemet. Mindenesetre Allenby pályafutása során nem ez az első ilyen eset.

Robert Allenby és a caddie közötti ellentét a par-5-ös 13-as szakaszon kezdődött, ahol a 44 éves golfozó és segítője összekülönböztek egy ütőválasztáson egy közelítő ütést megelőzően. A lyukat végül tripla-bogey-val (hárommal többel, mint a meghatározótt ütésszám) hozta Allenby, akinél ekkor a hírek szerint elszakadt a cérna.

„Az idegeim kikészültek, ilyen helyzetben még nem találtam magam pályafutásom során” – beszélt az incidensről a kört végül 81-es ütéssel befejező és a tornát ezek után feladó ausztrál.

„Azt mondtam Micknek, hogy tudod, hogy hétről hétre ez történik velünk, rossz döntéseket hozol, rossz tanácsokat adsz és egyszerűen nem segítesz abban, hogy ezek a körülmények elkerüljenek minket. Ekkor látszólag begurult, egyre közelebb jött hozzám, úgy tűnt, hogy meg akar ütni. Erre azt mondtam neki, hogy fejezze be ezt a viselkedést, folytassuk a játékot. Egyre közelebb jött hozzám, ott volt már az arcomban, mire azt mondtam neki, hogy rendben, végeztünk, ki vagy rúgva.”

Ez Allenby verziója a történtekről, viszont a caddie egy teljesen más megvilágításból mesélte el az incidenst, amelyhez hasonlót azért ritkán lehet látni golfversenyen.

„Robert egy eléggé feszült valaki, aki ráadául nincs is igazán jó formában mostanság. Az egyik szakasznál éppen az ütőválasztásról tanakodtunk, én elmondtam a tanácsomat, aztán persze én lettem a hibás. Az egésszel nem lett volna baj, ha a vita nem csap át személyeskedésbe. Amikor az embert folyamatosan „dagadt ennek-annak” hívják, azt egy idő után megunja. Odaléptem elé és azt mondtam, hogy nem mered még egyszer kimondani, amit csak kiejtettél a szádon. Nem is mondta. Természetesen nem került volna sor verekedésre, letettem a baget, összeszedtem a cuccom és elhagytam a pályát.”

Allenbyvel nem először fordult elő ilyen eset, 2007-ben a BMW Openen az akkori caddie-je Matthew Tritton a hetes elütőnél hagyta faképnél, 1995-ben az Openen pedig egy másik segítő sétált le a pályáról az igen csak kibírhatatlannak tűnő ausztrál mellől.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:golf.com)