Jump to content

Golf: Johnson vezet, Tiger szenved - British Open összefoglaló 2. rész

2015. 07. 17. 10:49

Az amerikai Dustin Johnson áll az élen egy nap után a 9.2 millió dollár összdíjazású British Openen, a férfi golfozók idénybeli harmadik Major-tornáján. Johnson -7-es kört teljesített így egy ütés előnnyel várhatja a pénteki napot riválisaival szemben. A világelsőségre pályázó Jordan Spieth aki az idény első két Major-tornáját megnyerte két ütés hátránnyal követi honfitársát. Tiger Woodsnak nem sikerült jól az első nap, a volt világelső 76-os kört teljesített.

Spieth-tel együttállásban a 2010-es bajnok, Louis Oosthuizen áll még a 8. helyen, aztán többek között Luke Donald következik újabb egy ütés hátránnyal, valamint a Memorial-torna idei bajnoka, David Lingmerth, aki szenzációs első 9-et produkált csütörtökön. A svéd játékos hét birdie-t ütött a pálya első részén, 26 ütésből hagyta maga mögött az Old Course első felét, ám a hátsó 9-en megremegett a kezek, három bogey és egy dupla mellett csak egy birdie került fel a kártyájára, így végül 69 ütéses kört zárt.

Ami a nagynevű játékosokat illeti. Sergio Garcia -2-es kört teljesített és a 24. helyről várhatja a folytatást, hogy Adam Scott, Paul Casey és Phil Mickelson is. Bubba Watson és Lee Westwood -1-el jöttek le a pályáról, pont olyan eredménnyel, amilyennel John Daly, Matt Kuchar, Justin Rose és Martin Kaymer zártak. Even Par-ra hozta a pályát a korábbi bajnok és világelső David Duval, az Open de France idei bajnok Bernd Wiesberger és Padraig Harrington, valamint Rickie Fowler is.

Tiger Woods már messze nem lehetett ennyire boldog, a korábbi világelső aki Open-győzelmei közül kettőt is St. Andrews-on jegyzett 76 ütésből jött le a pályáról, így miután péntekre és szombatra nagyon rossz időt mondanak, kellőképpen nehézzé tette önmagának még a CUT-ba jutást is.

Woods a csütörtöki köre során öt bogey-t és egy árva birdie-t szerzett, jelenleg a T139. helyen áll. A 40 éves világklasszis a reggeli flightokban kezdett, nagyszerű időjárási körülmények között. A mezőny nagy része ki is tudta használni az időjárás adta előnyt, ám Woods nem tartozott közéjük. A volt világelső mindössze 10 greent talált el pontosan, folyamatosan futott az eredmény után, az ütései messze nem voltak annyira magabiztosak és pontosak, mint a Greenbrier Classic tornán. Sokak szerint Woodsnak nem is swing-edzőre lenne szüksége, sokkal inkább sportpszichológusra, ugyanis a gyakorlónapon és a legendák versenyén jól és magabiztosan ütött, ahogy a korábbi tornái alkalmával is, ám a versenyeken ez a magabiztosság és kiegyensúlyozottság köddé válik.

„Nagyot kellett küzdenem. Tisztában vagyok azzal, hogy ma jó esélyem lehetett volna egy alacsony körre. A fiúk többsége ezt megtette, nekem sajnos nem sikerült” – kommentálta gyenge körét Woods.

„Nagyon messze vagyok a tabellán. Nem könnyíti majd meg a dolgom, hogy a hétvégére rossz időt mondanak, szóval ha győzelmi eséllyel szeretném elkezdeni a vasárnapi kört, akkor nagyon kiugró játékkal kell előrukkolnom a folytatásra” – tette hozzá a volt világelsőt.

Woods játékából egyelőre nem lehet arra következtetni, hogy pénteken és szombaton annyira jó eredményeket hoz, hogy azzal nyomást tud majd gyakorolni az éllovasokra.

Woods számára a 76-os körnek köszönhetően még a CUT-ba való bejutás sem lesz egyszerű, főleg ha az időjárás valóban csúnyábbik arcát mutatja majd pénteken és szombaton.

Tiger eddig csupán egyszer nem jutott be a CUT-ba az Openen (2009 Turnberry), míg St. Andrews-ban soha sem végzett a 23. helynél rosszabb pozícióban.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: telegraph.co.uk;golf.com)