Jump to content

Golf: Spieth egyre közelebb McIlroyhoz

2015. 07. 13. 11:05

Idénybeli negyedik tornáját nyerte meg vasárnap Jordan Spieth, aki 2013 után másodszorra sem talált legyőzőre a John Deere Classic tornán. A tengerentúli profi sorozat aktuális viadalán Spieth az élről kezdhette meg az utolsó napot, ám gyenge rajtja miatt leszakadt. Az amerikai azonban ismét jól hajrázott és végül playoffban győzte le honfitársát, a 47 éves Tom Gillist.

Jordan Spieth azzal a tudattal várhatta a 4.7 millió dollár összdíjazású viadalt, hogy egye esetleges győzelemmel, majd egy a British Openen megszerzett top-7-es eredménnyel átveheti a világelsőséget Rory McIlroytól. Spieth már a viadal előtt hangsúlyozta, hogy nem hajlandó a világelsőséggel foglalkozni, egyszerre egy feladatra szeretne koncentrálni, ez pedig, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárja a John Deere Classic tornán. A 22. születésnapját a napokban ünneplő golfozó, aki idén a Masters után a US Opent is megnyerte több kritikát is kapott amiért PGA Tour-kollégáival szemben nem ruccant át Skóciába, hogy felkészüljön a links-golf legnagyobb tornájára, egyben a legősibb Open-tornára, a British Openre. Spieth csattanós választ adott a károgóknak, hiszen elképesztő játékkal nyerte meg a viadalt.

Az élete első PGA Tour sikerét éppen ezen a viadalon arató golfozó 61-es szombati körének köszönhetően két ütés előnnyel várhatta az utolsó kört. Vasárnap azonban „beragadt a rajtnál”, az egyes és a hármas szakasz között két bogey-t is szerzett. A hátsó 9-en, egészen pontosan a 13-asz szakasztól azonban magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, utolsó hat szakaszán négy birdie-t jegyzett, így végül együttállásban zárt az élen az addig vezető 47 éves Tom Gillisszel.

Érdekes, hogy Gillis éppen abban az évben kezdte PGA Tour pályafutását, amikor Spieth született…

A veterán játékos első PGA Tour sikerére hajtott, 64 ütésből teljesítette a vasárnapi 18 szakaszt, ám ez „csak” a playoffra volt elegendő. A felek a 18-ast játszottak meg elsőként és miután nem hozott döntést másodszorra is. Gillis először par-ra hozta a 18-ast, ahogy Spieth is, ám másodjára már nem kellett befejeznie a szakaszt, Spieth par-ja ugyanis a győzelmet jelentette a fiatal játékosnak, aki idén immáron negyedik tornagyőzelmét szerezte meg.

Spieth előtt Tiger Woods volt képes arra a bravúrra (még 2000-ben), hogy a British Open előtt négy tornagyőzelemmel rendelkezzen.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)