Jump to content

Golf: Rózsa Csilla közel 90 helyet javított

2015. 07. 07. 08:59

Rózsa Csilla együttállásban a 41. helyen zárta a Ladies European Tour egyik legrangosabb versenyét, a  ISPS HANDA Ladies European Masterst. Az 500 ezer euró összdíjazású viadalon elért előkelő helyezés 87 helyes javítást eredményezett a magyar golfozó számára a világranglistán, ami a remélt olimpiai szereplés szempontjából nagyon jól jött, még akkor is, ha a folytatásban sok hasonló, vagy jobb helyezésre van szüksége Csicsinek ahhoz, hogy ott lehessen Rióban.

Rózsa Csilla +2-es összeredménnyel zárta az angliai tornát és végül komoly sztárokat megelőzve - többek között a 2013-as Solheim Kupa egyik hősének számító Charley Hullt - a 41. helyen zárt együttállásban. Csilla összességében elégedetten nyilatkozott az angliai szereplésével kapcsolatban és valóban nincs oka a panaszra, hiszen ötödik LET tornáján immáron a harmadik alkalommal sikerült bejutnia a CUT-ba, tehát pozitív a mérlege ebben a tekintetben.

A 18 éves golfozó a LET kereseti listáján jelenleg a 150 fős mezőnyből a 95. helyen áll 5875 eurós összkeresetével, míg az újoncok rangsorában a 22 fős lista 14. helyén jegyzik.

Csicsi az előző heti világranglistás helyezéséhez képest 87 pozíciót javított, ami azt jelenti, hogy jelenleg a 719. helyet foglalja el. Az olimpiai szereplés szempontjából a javítás igazán dicséretes, jóllehet azért még hosszú az út Rióig. A jelenlegi legfrissebb rangsor utolsó, még kvótát érő helyén a mexikói Gaby López található, akit a 434. helyen jegyeznek, jelenleg ő az utolsó azon a 60-as listán, amely a lehetséges indulók névsorát tartalmazza.

Rióban a női és férfi golfozók versenyében mindennemzet akár négy golfozót is indíthat, de csak akkor, ha mind a négy bekerül az első 15 közé a jövő év július 11-én lezáruló világranglistán. A többi nemzet, amely nem jegyez három vagy négy játékost a top-15-ben, már csak két kvótához jut, a többi pozícióért a ranglistán hátrébb található nemzetek sportolói küzdenek majd.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:hirhatar.hu)