Jump to content

Golf: McIlroy bukhatja a világelsőséget

2015. 07. 07. 10:48

Jordan Spieth másfél hét múlva ismét történelmet írhat, hiszen a The Open Championship után akár átveheti a világelsőséget Rory McIlroytól a férfi golfozók rangsorában. Spieth jelenleg a második a világranglistán és bombaformában játszik, az idei két Major egyaránt az ő sikerével ért véget, ám a mostani feladat minden eddiginél nehezebbnek ígérkezik.

Jordan Spieth világelső lehet két hét múlva és a képlet - látszólag - egyszerű. Spiethnek "csupán" meg kell nyernie a csütörtökön kezdődő John Deere Classic tornát, majd gondoskodnia kell arról, hogy az Openen ne végezzen a top-7-en kívül. Spiethnek 106 világranglistás pontra van szüksége ahhoz, hogy megelőzze a listán jelenleg előtte álló Rory McIlroyt, aki ráadásul egy baráti focizás következtében bokaszalag-sérülést szenvedett és egyelőre kérdéses az indulása az idény harmadik Major-tornáján.

Ahhoz, hogy Spieth átvegye a világelsőséget ráadásul az is kell, hogy McIroy kihagyja az idén St. Andrews-ban megrendezésre kerülő viadalt, erre pedig egyelőre jó esély van, jóllehet minden golfszerető abban reménykedik, hogy az északír világelső vállalni tudja a játékot és a sérülés nem hat majd ki a játékára.

Spieth 2013-ban amúgy már véghez tudott vinni hasonló bravúrt ahhoz, amelyre most szüksége lenne, nevezetesen a Jond Deere-tornát megnyerte, majd hetedik lett az Openen. Hasonló szereplés ezúttal a világelsőséget jelentené számára.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:golf.com)