Jump to content

Golf: Tiger Woods életjelet adott magáról

2015. 07. 03. 12:53

Tiger Woods 66 ütésből teljesítette a The Greendbrier Classic PGA Tour tornán az első napot, így az éllovas Scott Langley-től mindössze négy ütéssel lemaradva a 12. helyről várhatja a 6.7 millió dollár összdíjazású viadal második napját. Woods több mint egy éve nem ütött ennyire alacsony score-t, játéka bíztató volt csütörtökön, amennyiben tartja a formáját akár még meglepetést is okozhat.

Woods magyar idő szerint délelőtt kezdte meg szereplését a The Old White TPC névre hallgató pályán és a pálya első felét 34 ütésből, tehát a megadott par-érték alatt kettővel teljesítette. A -2-es eredményre többen felkapták a fejüket, hiszen három birdie mellett csupán egy bogey került fel a korábbi világelső kártyájára. Woods a pálya első részén tovább folytatta kiegyensúlyozott játékát, a kettesen újabb birdie-t ütött, viszont a hatoson jött a szokásos hullámvölgy, amelynek egy dupla-bogey lett a vége. Az amerikai golfozó azonban összekapta magát, utolsó három szakaszát egyaránt birdie-vel zárta, így az utóbbi egy éve legjobb eredményével zárta a napot.

A világranglistán jelenleg az első 200-on kívül jegyzett 14-szeres Major-győztes 14 fairwayből (a pálya törzsi része, a szerk.) 10-et ütött meg pontosan, 18 greenből 10-et, és mindössze 25 puttra (gurításra) volt szüksége.

„Úgy voltam vele, hogy nem fogom hagyni, hogy elússzon ez a kör – beszélt az újságíróknak Woods arról, hogy mi történt a 6-oson ütött duplája után, milyen gondolatok fordultak meg a fejében. – Túl jól játszottam ahhoz, hogy veszni hagyjam. Elhatároztam, hogy -3-al zárom az utolsó szakaszokat, így pozitívan zárhatom a napot.”

Woods 66-os köre a legjobb, amit a korábbi világelsőtől hosszú ideje láthattunk. 2014 márciusában jegyzett hasonlóan alacsony score-t, akkor 68-at ütött Doralban. A csütörtöki produkcióból még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen korábban is láthattuk, hogy Tiger játéka igen rapszodikus, ám ha a második kört is hasonlóan alacsony eredménnyel zárja, akkor kijelenthetjük, hogy a játékos valóban nem a levegőbe beszélt akkor, amikor azt mondta, hogy érzi a fejlődést a játékában, a formája jó és bizakodva várja az eheti viadalt.

Woodsnak szüksége is lesz arra, hogy 60 közepét játsszon, amennyiben valóban a tornagyőzelem jár a fejében, ugyanis a korábbi években a végső győztes szinte mindig kétszámjegyű par alatti eredménnyel tudta elhódítani a viadal trófeáját.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com, golf.com)