Jump to content

Golf: a tulaj fizetett a nézőknek fejenként 600 dollárt

2015. 07. 03. 14:57

Jim Justice a héten zajló PGA Tour golftorna, a The Greenbrier Classic tulajdonosa igazán nagylelkű ember, ugyanis a 18-as szakasznál álló szurkolóknak minden hole-in-one után komoly pénzjutalmat ad, ráadásul minél több ász születik, a „pénzdíj” annál magasabbra szökik.

Egy golftornán az emberrel ritkán fordul elő, hogy több pénzzel távozik, mint amennyivel érkezett volna. Egy-egy viadalon számtalan dologra lehet elverni igazán komoly összegeket, elég ha csak labdát, relikviákat, ütőket vásárol a látogató, vagy csak megéhezik, megszomjazik. A The Greenbrier Classic torna azonban nem ilyen viadal, legalábbis idén nem.

Jim Justice tulajdonos ugyanis nagylelkű kezdeményezést vezetett be, a 18-as szakaszon minden hole-in-one (a labda egy ütésből a lyukba hullik, a szerk.) után fizet a nézőknek. Így van, a nézőknek és nem a játékosoknak. Az első ász után 100 dollár, a második ász után 500 dollár ütötte a markát a befejező szakasz mellett álldogálóknak és a tulaj fizetett is, ahogy mondani szokás, mint a katonatiszt.

A nézőknek szerencséjük volt, ugyanis George McNeill és Justin Thomas is pontosan célzott, így 600 dollár plusszal távoztak a szerencsés szurkolók. Valószínűleg a harmadik napon is tömött lelátók előtt játszanak a 18-ason a mezőny tagjai, ugyanis a Justice felajánlása alapján immáron 1000 dollárt ér egy ász fejenként!

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:Twitter)